Zes jeugdspelers van Quick naar het NK Shoot Out

De afgelopen twee weken heeft de Quick-jeugd van Onder 8 tot en met Onder 13 deelgenomen aan de voorrondes van het NK shoot-out. Zes gouden tickets voor het Nederlands Kampioenschap op 20 juni waren er te verdienen. Het leverde spectaculaire hoogstandjes op op Nieuw Hanenburg.

De grote uitdaging was koel te blijven één op één met de keeper. Verschillende stijlen kwamen voorbij. Van een korte dribbel gevolgd door een loeiharde wreeftrap tot subtiele lobjes en vloeiende schijnbewegingen. Duidelijk was dat Quick op elke gebied specialisten in huis heeft. Ook de keepers konden zich bij uitstek op dit onderdeel onderscheiden. In elke leeftijdscategorie ontmoetten de acht beste shoot-out-specialisten uit de voorrondes elkaar in een finale, waarin één ticket voor het NK was te verdienen. In zes zinderende finales kwam het uiteindelijk aan op techniek, overzicht, rust en soms een beetje geluk.

De winnaars die Quick vertegenwoordigen op het NK: Leo Gonzalez (Onder 8), Jules Wantia (Onder 9), Charlotte-Sophie van der Weide (Onder 10), Sep van Rooij (Onder 11), Javier Martin Calle (Onder 12) en Leo Siepi (Onder 13).

© Haaglanden Voetbal

Lees verder