HBS stelt ervaren René van der Kooij aan als trainer HBS O17-1

De afgelopen maanden heeft de technische commissie van HBS met diverse kandidaat-trainers uit de regio gesproken voor de invulling van de trainersfunctie voor de O17-1. Zorgvuldigheid is daarbij voor snelheid gegaan. Met trots kan de TC nu melden, dat de zeer ervaren René van der Kooij (foto) bereid is gevonden de jeugdopleiding van HBS te komen versterken.

Van der Kooij is een voetbalman in hart en nieren en technisch manager bij Derde Divisionist Hercules uit Utrecht. In 2011 werd hij daar aangesteld als hoofd jeugdopleiding, waarna hij vorig jaar bovendien hoofdtrainer werd bij de club. Met de jeugdopleiding werd Hercules genomineerd voor de Rinus Michels Award (2016). Van der Kooij, die al veel amateurclubs hielp de jeugd te structureren, is bovenal trainer/coach en zal naast Hercules bij HBS aan de slag gaan.

O17-1 en O13-1

Van der Kooij, die in 2019 zijn KNVB UEFA-A opleiding succesvol afrondde, wordt trainer/coach van HBS O17-1, maar zal ook een mentor rol vervullen bij de O13-1, van trainer/coach Jarmo Hoff. Bij thuiswedstrijden assisteert hij hem, de maandagtraining doen zij gezamenlijk. Maar kerntaak wordt de O17-1.

De technische commissie is blij met Van der Kooij. ,,René is een prettige persoonlijkheid en van zijn ervaring kunnen we in de hele opleiding profiteren. Ook Stephan Vink, ons hoofd opleiding, was gelijk enthousiast. Hij kende hem van diverse KNVB-bijeenkomsten. Tijdens ons gesprek waren we snel overtuigd. Van der Kooij doet bij Hercules wat wij bij HBS ook nastreven; eigen jeugd klaarstomen voor het hoogste elftallen. Het zo goed mogelijk opleiden van talenten met goede enthousiaste trainers en het vasthouden aan de visie. Ik denk dat René goed bij onze club past. Dat hij zelf ook aangaf graag bij HBS aan de slag te gaan deed ons natuurlijk goed”, aldus Michel de Lijster, bestuurslid technische zaken.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder