Warming-up Tweede Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Het zal een stevig potje worden”

Scheveningen pakte vorig weekend voor eigen publiek weer winst. De formatie van trainer John Blok (foto) bleef met 2-1 baas over Jong FC Volendam. Komende zaterdag gaat Scheveningen op bezoek bij Noordwijk, dat met dezelfde cijfers (2-1) onderuitging tegen Excelsior Maassluis.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen is bezig aan een goede reeks. Ook van Jong FC Volendam werd gewonnen, al had de ploeg het in een veel eerder stadium al af moeten maken. Hoe kijkt John Blok terug op dat duel? ,,Tevreden natuurlijk over de drie punten. Ook over het bij elkaar gevoetbalde aantal kansen en het aantal weggeven kansen kunnen we tevreden zijn, maar de effectiviteit was natuurlijk veel te laag. Deze wedstrijd had na een minuut of twintig klaar moeten zijn. Nu moet je tot de laatste minuut nog oppassen dat je geen fout maakt.”

Vertrouwen

Na enkele successen op rij moet het vertrouwen ook zijn toegenomen. Je stapt wellicht toch met een ander gevoel het veld in voor de volgende partij! Blok: ,,Dat klopt, maar daar schuilt ook een gevaar. Iedere speler stapt natuurlijk het veld op om te winnen, maar vaak kan het geen kwaad om de urgentie van moeten winnen te voelen.”

Ongelukkig

Komende gaat Scheveningen op bezoek bij Noordwijk, dat verloor bij Excelsior Maassluis. Blok over de eerdere wedstrijd it seizoen op Houtrust, die in 1-1 eindigde: ,,Noordwijk is een sterk geheel met veel strijd, fysieke kracht en een prima organisatie. Dat ze zaterdag verloren was erg ongelukkig en zeker tegen de verhouding in. Thuis waren we aan elkaar gewaagd, maar lieten we de tweede helft een flinke mogelijkheid liggen om meer dan dat ene punt te halen.”

Vorm

Blok over zijn verwachting voor de wedstrijd van zaterdag: ,,Zoals al aangegeven zal het waarschijnlijk een stevig potje worden waar de vorm van de dag ook een belangrijke rol speelt. We zullen in ieder geval beter moeten omgaan met de kansen die we krijgen, want dat zullen er minder zijn dan afgelopen zaterdag.”

Beloning

Bij winst sluit Scheveningen aan bij de middenmoot en kan Noordwijk tot op twee punten genaderd worden. ,,Dat zou een mooie beloning zijn voor de ploeg. Belangrijkste is winst en daarna zien we wel wat dat voor de stand doet”, aldus de Scheveningen-trainer.

Dan het beschikbare spelersmateriaal. Blok: ,,Van de langdurig geblesseerden is Jaimy Brute eindelijk deze week geopereerd. Barry Rog en David Kappel trainen weer met de groep, maar zijn er nog niet bij. Georni Elvilia is geblesseerd en Mitchell de Vlugt is geschorst.”

 

Lees verder