Quick trekt Bas Toet aan als nieuwe trainer voor JO18

Komend seizoen is Quick een team en een trainer rijker! Bas Toet (foto) wordt de nieuwe trainer van de JO18-1. De 27-jarige Hagenaar heeft een bevlogen band met het voetbal en was voorheen trainer bij Haaglandia, GDA en DSO. Bij deze clubs kende hij veel succes. Na negen jaar werd hij vorig seizoen assistent-trainer bij de O13 van BVO Sparta Rotterdam.

Met twee UEFA-trainersdiploma’s (TC2 en TC3) heeft Bas Toet er veel zin in om de nieuwe O18 van Quick te gaan leiden. ,,Het motiveert mij om deel uit te maken van een toonaangevende jeugdopleiding”, zegt hij op de site van de club. ,,Quick en ik delen de visie van het opleiden van jeugdspelers voor het eerste elftal. Het individu laten ontplooien binnen het teamverband is hierin leidend. Dat heb ik ook ervaren bij Sparta Rotterdam.”

Contact

Toen Bas Toet eenmaal met Bas Spaans van de Technische Commissie van Quick in contact was gekomen, ging het balletje rollen. ,,Ik kwam met Bas Spaans in contact via zijn broer Jeroen Spaans (trainer JO8). Dagelijks lunchte ik bij zijn broodjeszaak Keijzer en spraken we altijd over voetbal. Vorig seizoen hebben we informatief gesproken. Dat gesprek beviel zo goed dat we besloten om contact te houden.”

Bas Toet stond al op de radar van Hoofd Jeugdopleiding Paul van der Zwaan: ,,Zijn naam stond al op mijn lijstje, daarom ben ik nu blij dat hij onze O18 gaat leiden. Ik denk dat hij de juiste is om die jongens op technische, tactische en mentale vlakken te begeleiden. We weten bij Quick hoe belangrijk het is om jeugdspelers op te leiden om via de O23 door te laten stromen naar het eerste elftal. Bas is daarbij een belangrijke schakel met veel ervaring”, aldus Van der Zwaan

GDA

Zelf speelde Bas Toet in de selectie bij zijn club GDA en is daar zodoende ook training gaan geven. Hij is verheugd om bij Quick aan de slag te gaan en in de lijn van de gedeelde visie over de jeugdopleiding wil hij op termijn gaan beginnen aan zijn TC1-diploma.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder