GDA ziet Rick Muller neerstrijken op Sportpark Madestein

De 28-jarige Rick Muller (foto) is een nieuwe doelman bij GDA. Hij is afkomstig van sv Erasmus. Muller is er één van een drieling en zijn zus is de vriendin van Michael van Zwam en zo kwam de connectie met GDA tot stand.

Rick Muller speelde in de jeugd bij RKAVV en vanaf zijn tweede jaar in de C-jeugd ging het keepen hem interesseren. Na twee jaar gekeept te hebben ging het voetballen toch weer kriebelen en in de B-jeugd speelde hij weer op het middenveld. Ook in de senioren wisselde Muller een jaartje keepen af met een jaartje voetballen en na zijn overgang naar sv Erasmus is hij volledig voor het keepen gegaan. Dat afwisselen tussen voetballen en keepen heeft van hem – zoals hijzelf zegt – ‘een meevoetballende doelman’ gemaakt.

Gesprekken

Door de pandemie heeft Rick Muller zijn baan in de horeca vaarwelgezegd en is inmiddels aan de slag als orderpicker bij de verpakapotheek. De afgelopen weken heeft hij al kennis gemaakt met de trainers en spelers. ,,Ik ken John Resman (assistent-trainer bij GDA) nog van sv Erasmus en met hoofdtrainer Ronald Paats heb ik prettige gesprekken gehad. Ondanks dat er wegens de Coronacrisis aangepast getraind werd en we niet in de kleedkamer komen, ben ik binnen de groep goed opgenomen. Ik houd van een dolletje, maar tijdens het trainen moet het wel serieus zijn en dat is prima verzorgd met deze trainers en spelersgroep. Ik hoop snel wedstrijden te kunnen spelen en kijk uit naar het nieuwe seizoen waarin we hopelijk normaal een competitie af kunnen werken”, aldus Rick Muller.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder