Wilhelmus gaat met ingang 2022-2023 prestatief op zaterdag spelen

Met ingang van het seizoen 2022-2023 is het standaardteams, die uitkomen in de eerste klasse of lager, toegestaan om ‘horizontaal’ van wedstrijddag te wisselen. Dat heeft de KNVB eind april bekendgemaakt. Horizontaal overstappen wil zeggen dat clubs het niveau behouden waarop dan wordt gespeeld.

In een eerder bericht heeft Wilhelmus kenbaar gemaakt met het prestatievoetbal stapsgewijs over te gaan naar de zaterdag. Nu de kogel door de kerk is, kan Wilhelmus aankondigen dat het eerste en tweede elftal met ingang van het seizoen 2022-2023 de competitie- en bekerwedstrijden op zaterdag zullen afwerken. ,,Met deze stap denkt Wilhelmus tegemoet te komen aan de groeiende wens van jeugd- en seniorenspelers om op zaterdag te spelen”, aldus Peter van der Deijl (foto), Manager Voetbalzaken bij de Voorburgse club.

O23-teams

Komend seizoen al start Wilhelmus met diverse O23-teams. Vanwege het hoge niveau van de jeugdopleiding en de kansen die jonge spelers bij Wilhelmus krijgen, heeft de afgelopen jaren vanuit de regio een extra toeloop van jeugdspelers plaatsgevonden. Mede hierdoor is de traditieclub in de gelegenheid met een sterk talententeam op zaterdagen deel te nemen aan de nieuwe 023-competitie, die de KNVB vorig seizoen is gestart.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder