Terry Konings (FC Skillz) nu ook actief als KNVB-procesbegeleider

Terry Konings (foto) is, los van het feit dat hij voorzitter is van de Haagse voetbalclub FC Skillz, ook sinds kort actief als procesbegeleider voor de KNVB.

In februari 2020 heeft de KNVB het aanvalsplan tegen racisme en discriminatie in het voetbal gelanceerd: ‘Ons voetbal is van iedereen – samen zetten we racisme en discriminatie buitenspel’. Zo zet de KNVB zich in voor een concrete en landelijke aanpak voor zowel het amateur- als betaald voetbal. Met als pijlers: voorkomen, signaleren en sanctioneren. In de rol als procesbegeleider zal Terry Konings hier deel van uit maken en verenigingen ondersteunen rondom verschillende thema’s waaronder diversiteit en inclusie.

Ondersteunen

Terry Konings: ,,Ik ben enorm dankbaar, dat ik deel mag uit maken van dit geweldige initiatief van de KNVB en mijn kennis en kunde toe mag passen in deze rol om zo verenigingen in het land te ondersteunen. Ik ben persoonlijk zeker van mening, dat elk lid in Nederland zich veilig moet voelen bij zijn haar of vereniging.”

Samen

,,De KNVB is achter de schermen volop bezig om op zoek te gaan naar de juiste modus om het zogeheten aanvalsplan OVIVI (Ons Voetbal Is Van Iedereen) binnen afzienbare tijd uit te doen rollen”, gaat hij verder. ,,Uit te rollen daar waar het effect heeft en vooral ook uit te rollen met het idee, dat we dit binnen de voetballerij samen doen. Want alleen samen zorg je immers voor verandering…”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder