Richard Douw (sv Houtwijk): ,,We willen nu graag die stap omhoog maken”

Ook bij sv Houtwijk hebben spelers en staf honger naar een echte wedstrijd. Trainer Richard Douw (foto) heeft dan ook in juni en juli nog enkele wedstrijden met zijn ploeg op het programma staan. Om te beginnen zaterdag aanstaande, om 13.00 uur thuis tegen Naaldwijk.

Tekst: Ton Beije

,,We zijn er allemaal wel echt weer aan toe”, laat Richard Douw weten. ,,We hebben lange tijd getraind zonder uitzicht op een echte wedstrijd tegen een andere tegenstander in plaats van alleen onderling spelen.”

Het was voor Douw ook niet zo moeilijk om nu al enkele wedstrijden te plannen. ,,Wij zijn gewoon compleet en hebben nog geen vakantiegangers. Normaal waren we niet zo lang doorgegaan, maar nu het toch weer mag, dan gaan we graag nog even door.”

Aanloop

In voorgaande jaren wisten veel nieuwe spelers de weg naar sv Houtwijk te vinden. Het was voor het technisch duo dan weer zaak om er een team van te smeden. Dit seizoen was de aanloop minder. Douw: ,,Onze overschrijvingsperiode is rustig verlopen, er zijn niet heel veel wisselingen gelukkig. We hebben weer een sterke selectie en hopen nu eindelijk door te kunnen pakken.” De sv Houtwijk-trainer doelt daarmee op het doen van een gooi naar de titel of promotie. ,,Dave (Lamens – red.) en ik zijn nu al twee seizoenen werkzaam bij sv Houtwijk, we waren in die twee seizoenen ongeslagen, alleen heeft dat niet de gewenste promotie opgeleverd. Onze doelstelling zal dan ook niet anders zijn en willen we graag de stap omhoog maken.”

Naast het duel van zaterdag, speelt sv Houtwijk ook nog een oefenduel tegen Te Werve, op 3 juli thuis om 14.00 uur.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder