John Blok (Scheveningen): ,,Beleving rondom wedstrijd iets om naar uit te kijken”

Scheveningen is momenteel bezig met het eerste blok van haar voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie. De formatie van trainer John Blok (foto) komt zaterdag in actie in een eerste oefenduel, dat gespeeld wordt bij en tegen Laakkwartier en om 17.00 uur aanvangt.

Tekst: Ton Beije

,,Daar zijn we ontzettend aan toe”, laat Blok in een eerste reactie weten. ,,Buiten nog dat het straks heerlijk is om weer eens tegen andere spelers te voetballen dan je eigen teamgenoten, is de hele beleving rondom een wedstrijd echt iets om naar uit te kijken. Ik denk dat veel mensen er ook aan toe zijn om gewoon weer eens lekker met elkaar, al dan niet onder het genot van een drankje, naar een wedstrijdje te kijken.”

Eerste blok

Evenals het voorgaande seizoen verdeelt John Blok de voorbereiding in twee blokken. ,,Onze voorbereiding op het nieuwe seizoen is eigenlijk gewoon een vervolg op het vorige. Op donderdagavond hebben we de ‘laatste training’ van het vorige seizoen gehad en op zaterdagochtend startte het nieuwe seizoen. We hebben een hele periode twee keer in de week getraind, maar zijn nu in de voorbereiding weer gewoon naar vier keer gegaan.”

Tevredenheid

Op de valreep kreeg Scheveningen er een oud-gediende bij. Björn Wagenaar keert terug uit Schotland. Hoe kijkt Blok terig op die overschrijvingsperiode? Hij: ,,Het voelt vreemd genoeg nog niet als een overschrijvingsperiode. De eerste trainingen stemmen in ieder geval tot tevredenheid. Met Kevin Gomez Nieto en Ricardo de Vlugt hebben we twee ervaren spelers erbij en ook Donovan de Groot heeft al genoeg minuten in de Derde Divisie gemaakt. Daarnaast hebben we met Freek van Eijk, Georni Elvilia en Robin van Straaten een aantal ‘Haagse talenten’ met veel potentie erbij. Mitchel Buis en Eddie Kaffa zijn terug op het oude nest. Erg leuk dat ook Björn Wagenaar dat heeft gedaan en weer is aangesloten, een speler met een echte Scheveningen mentaliteit. Van de basisspelers stopt alleen Levi Schwiebbe , die overigens wel in de trainersstaf plaatsneemt. Een mooie mix dus weer met alle spelers die zijn gebleven en staan te poppelen om weer te mogen spelen. Al met al  is de groep gemiddeld wel jonger geworden en lijkt de concurrentie  ook wat groter.”

Beeld

Of zijn selectie sterker is dan vorig seizoen vindt Blok lastig om te beoordelen op basis van alleen trainingen tot nu toe. ,,Je kunt pas echt wat zinnigs zeggen als er wedstrijden worden gespeeld. Natuurlijk krijgen we straks al een aardig beeld na een aantal oefenwedstrijden, maar hoe verhoudt onze kwaliteit zich ten opzichte van de andere Tweede Divisie ploegen? Hoe snel ontwikkelen de jongere spelers zich? Hoe gaan ze met teleurstellingen om? Zijn er veel blessures? Etc.”

Doelstelling

,,Over een doelstelling hebben we het eerlijk gezegd nog helemaal gehad en ik ben ook niet van plan dat op de korte termijn te doen”, laat John Blok weten. Om eraan toe te voegen: ,,Laten we straks gewoon weer lekker gaan spelen en proberen iedere wedstrijd te winnen. Na een wedstrijd of tien gaan we dan wel eens kijken hoe we ervoor staan. Het lijkt me overigens wel duidelijk dat we er alles aan zullen doen om die wedstrijden te winnen en zo ook op het hoogste niveau actief te blijven. Dat zijn we aan onszelf, onze supporters, maar zeker ook aan al die mensen die de club in deze lastige tijd draaiend hebben weten te houden, verplicht!”

Zaterdag dus eindelijk de eerste wedstrijd. Bij en tegen Laakkwartier, een leuke tegenstander voor de Houtrust-bewoners om tegen te starten. ,,Heerlijk toch en fijn dat we welkom zijn bij één van de mooiste echt Haagse clubs”, aldus Blok.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder