Oefenvoetbal: SVH blijft opnieuw aan goede kant score tegen sv Erasmus

|||||||||||||

Vorig weekend was SVH gastheer voor de zondagformatie van sv Erasmus. Het duel eindigde in een 3-1 zege voor SVH. Beide ploegen stonden weer tegenover elkaar, maar nu op het complex van sv Erasmus. Weer stapte SVH als winnaar van het veld.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

In de openingsfase zagen beide teams een goede kans verloren gaan. Een schot van Anass el Mokadmi (SVH) ging net naast en aan de andere kant schoot Ilias el Osrouti gevaarlijk voorlangs. SVH had daarna een licht overwicht, maar kwam na iets meer dan een half uur spelen op achterstand. Na een lange spurt omspeelde Jamal Osman twee verdedigers en doelman Dimitri Hermans en bracht sv Erasmus op een 1-0 voorsprong. Acht minuten voor het rustsignaal gaf Marrouan el Haddoui een voorzet waaruit Badder Radoune het net achter doelman Arno Steenks kon laten bollen: 1-1.

Na de hervatting kwam de Amerikaanse Ann Love als doelvrouw het veld in bij sv Erasmus. Zij kreeg al snel een doelpunt om de oren. Een vrije trap van net buiten het strafschopgebied werd door Anass el Mokadmi rechtstreeks het doel in geschoten: 1-2. Vlak na de aftrap was het opnieuw raak voor SVH. Nu liet Badder Radoune Ann Love kansloos: 1-3.

SVH bleef kansen krijgen. Een schot van Marrouan el Haddoui leverde geen doelpunt op en ook een kopbal van de boomlange Lorenzo de Zwaan ging oer het sv Erasmus-doel heen. Anass el Mokadmi zag vijf minuten voor tijd zijn doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel, maar kon niet veel later alsnog juichen toen een volgende kans de 1-4 eindstand opleverde.