Oefenvoetbal: CASA Academy boekt knappe overwinning bij Quick Boys

Na het verlies (2-1) tegen ADO Den Haag, heeft CASA Academy zich goed herpakt in haar tweede wedstrijd. Op sportpark Nieuw Zuid in Katwijk aan zee was Quick Boys de gastheer en CASA Academy vertrok met een 1-2 overwinning.

Het eerste kwartier was Quick Boys de ploeg met het meeste balbezit, maar dit zette zich niet om in serieuze kansen. CASA kreeg daardoor in de counter honderd procent kansen op de 0-1, maar de inzetten gingen tot grote verbazing van het publiek naast het doel van de thuisploeg.

Openingsdoelpunt

Door de kansen in de counter, kon CASA de wedstrijd volledig overnemen. Met zorgvuldig opgebouwde aanvallen kwamen de bezoekers steeds dichter bij het doel van Quick Boys. Door prima positiespel en rust aan de bal wisten de centrale verdedigers Jörgen Gomes (ex-Spartaan’20) en Diederick Luydens (ex-Sparta) ervoor te zorgen dat het spelbeeld veranderde. Hierdoor was het wachten op de 0-1 voor CASA. Dit openingsdoelpunt viel ook in de 26e minuut door Chovanie Amatkarijo (foto) (onder meer ex-Scheveningen) op aangeven van Tyrone Owusu.

Na dit doelpunt was te zien dat de ploeg van CASA beter in de wedstrijd zat en dominanter aan de bal was. Hierin toonde Karim Mossaoui (FC IJsselmonde) zijn meerwaarde op het middenveld en stond meermaals centraal in het vloeiend lopende combinatiespel.

Sterkhouders

In de tweede helft bracht Quick Boys een aantal sterkhouders in de ploeg. Meteen was te zien dat de thuisploeg nadrukkelijk op zoek was naar de gelijkmaker. In deze fase hield doelman Giovanni Spaan met een tweetal reddingen het doel van CASA schoon. Om de controle en organisatie te versterken koos CASA ervoor halverwege het tweede bedrijf verse krachten te brengen. Op het middenveld kwam Jaimy Brute (ex-Sparta), die met zijn verdedigend bijdragen belangrijk is geweest voor het eindresultaat. Verder kwamen ook Rashid Browne (ex-Sparta), Carlito Fermina (ex-Excelsior) binnen de lijnen.

Ruimte

Door het directe spel van Quick Boys kregen de aanvallers van CASA meer ruimte achter de verdediging, wat zorgde voor een aantal kansrijke counters. Toch was het in Quick Boys, dat twaalf minuten voor tijd langszij kwam door een schot in de korte hoek van Tommy Bekooij: 1-1. Het duurde echter niet lang voordat CASA weer gevaarlijk kon worden voor het doel van Quick Boys. Na een lange bal van achteruit wist Tyrone Owusu een hoekschop te verdienen. Deze werd prima voorgezet en gaf de kans aan Carlito Fermina om bij de eerste paal de score op 1-2 te zetten in de tachtigste minuut.

Tevreden

Na dit doelpunt koos Quick Boys ervoor alles op alles te zetten en middels lange ballen en voorzetten op zoek te gaan naar de gelijkmaker. CASA wist zich goed staande te houden in deze periode en kon na negentig minuten voetbal dan ook tevreden het veld verlaten.

CASA Academy bereidt zich de aankomende dagen voor op de vijfdaagse trip naar Zweden, om vervolgens op zaterdag 7 augustus aan te treden tegen Almere City.