Oefenvoetbal: TAC’90 moet diep buigen voor Quick Boys

TAC’90 ging dinsdagavond op bezoek bij het in de Tweede Divisie (Jack’s League) spelende Quick Boys en de ploeg van trainer Mario Koswal zal zich (gelet op de uitslag) deze wedstrijd nog lang heugen.

Tekst: Eugène Hercules

Toch kwam de formatie van Mario Koswal goed uit de startblokken. De eerste twintig minuten speelde TAC’90 redelijk tot goed voetbal, wat echter niet tot een resultaat leidde. Een vrije trap van Kamal Ahmeye spatte op de lat uiteen en vervolgens miste Gerry Alberto nog een dot van een kans na een goede voorzet van Kishan Kanhai.

Visitekaartje

Quick Boys gaf daarna echter het visitekaartje af. Een snelle counter leidde tot onrust in de TAC’90-defensie en de sterke spits Silvano Comvalius opende na tien minuten de score in het voordeel van de thuisploeg. TAC’90 reageerde op de juiste manier door wederom de aanval te zoeken en kansen te creëren. Het vizier stond echter niet goed afgesteld en dan maak je natuurlijk ook geen doelpunten. De thuisformatie van trainer Edwin Grünholz gaf vervolgens een lesje in het efficiënt omgaan met de kansen. Tussen de 35e en 45e minuut kreeg Quick Boys vijf kansen waarvan er drie werden benut. Beide ploegen hadden voor de rust allebei zeven kansen gecreëerd, maar de Katwijkers lieten zien hoe je daar mee om moet gaan. Daarbij had TAC’90 nog het geluk dat de spelregels met betrekking tot een handsbal zijn aangepast, waardoor de thuisploeg mogelijk nog een penalty misliep.

Rust

TAC’90-trainer Mario Koswal maande in de pauze zijn ploeg tot rust en wees daarbij vooral op de kansen die gecreëerd waren. Direct na de pauze ontstond daardoor hetzelfde beeld van de openingsfase van de eerste helft. TAC’90 viel aan en Quick Boys liet het over zich komen en wachtte rustig af. Dat laatste irriteerde trainer Grünholz en na twee kansen van de Haagse ploeg binnen het eerste kwartier eiste hij van zijn team dat het weer ging doen waar het goed in is: voetballen. De Katwijkse brommer ging weer aan en binnen vijftien minuten liep de thuisploeg uit naar de uiteindelijke eindstand van 11–0. Daarbij dan nog een aantekening dat de bezoekers bij enkele treffers wel heel erg veel vrijheid gunden aan de blauwwitte formatie van Grünholz en het ongeluk daarmee over zichzelf afriep. De doelpunten van Quick Boys kwamen van Sylvano Comvalius (4x), Fernando Lewis (2x), Vincent van Kippersluis (2x), Jesper de Vree (2x) en Jeffrey Ket (1x).

Na afloop

Beide trainers konden na afloop hun conclusies trekken. Voor Quick Boys was het een prima trainingspartij waarin sterke punten als lopende spelers, snelle passing en positioneel goed staan goed uit de verf kwamen. Het was deze wedstrijd gewoon de betere ploeg met de betere spelers. TAC’90 daarentegen miste op de beslissende momenten scherpte, gaf onnodig veel weg en het was vaak “net niet”. Maar daarmee is de grote nederlaag natuurlijk niet goed te praten. De hamvraag is dan ook: Lessons learned?

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Quick Boys)

Lees verder