Denis Luhulima (Voorschoten’97 zo): ,,Over seizoen tevreden tot nu toe”

De winterstop kwam voor de voetbalclubs eerder dan gepland. Door coronamaatregelen werd de competitie (wederom) stilgelegd. Een goede gelegenheid om met diverse trainers van clubs uit de derde klasse (zaterdag/zondag) kort terug te blikken, maar ook vooruit te kijken naar de tweede seizoenshelft.

Tekst: Ton Beije

Deel 1: Denis Luhulima (foto) – trainer Voorschoten’97 (zo)

Over de eerste seizoenhelft is Denis Luhulima zeker niet ontevreden. ,,Voorschoten zondag draait goed mee in de derde klasse A. De eerste vijf wedstrijden gewonnen, daarna onnodig gelijk gespeeld tegen Stompwijk’92. Tegen ODB kwamen we goed weg en van Kethel Spaland terecht verloren. De laatste vier wedstrijden veel last gehad van blessures, maar ondanks dat tevreden tot nu toe. Het zal gaan tussen ODB, Kethel Spaland en Voorschoten’97 schat ik in. DHL, Stompwijk’92 en SVH kunnen wellicht nog verrassen. ODB vond ik tot nu toe het team met het beste voetbal.”

Ranglijst

De ranglijst geeft dus wat Voorschoten’97 betreft de juiste plek aan. ,,Ja, we staan nu derde op doelsaldo en dat is terecht”, aldus Luhulima. ,,We hebben de lijn van voor de COVID-19 direct weer opgepakt. Mooi om te zien dat de gedrevenheid, energie en werklust in balans is met plezier maken en beter worden. We hebben een gemiddelde leeftijd van 23,5 jaar, dus er zit nog veel rek in de ploeg.”

Houdt Denis Luhulima al rekening met het feit, dat de competitie weer niet uitgespeeld kan worden?

Hij: ,,Tsja, het is wel een reëel scenario, dat we opnieuw niet kunnen uitspelen. Helaas hebben we het COVID-19-virus nog steeds niet in bedwang, maar we zullen eerst weer zorgvuldig moeten opstarten met trainen. Ik ben benieuwd wanneer we weer mogen trainen op de gebruikelijke tijden.”

Toch moet ook Voorschoten’97 zich weer gaan voorbereiden op een vervolg van de competitie.

,,Er waren al wat oefenwedstrijden gepland en een trainingsweekend in Barcelona. Dus afwachten wat de persconferentie gaat brengen. In Spanje gingen de restaurants, cafés en discotheken afgelopen week ook dicht. Er zullen dus weer flink wat intensieve trainingen op het programma komen.”

Uitgaande van een doorstart van de competitie, wat zijn de verwachtingen van de trainer van de zondagploeg van Voorschoten’97?

,,Na de zeven verliespunten in de laatste drie wedstrijden willen we de draad weer oppakken met goed voetbal, maar vooral de kansen afmaken die we hebben gecreëerd. We moeten ervoor zorgen dat de drie verliespunten verschil met Kethel Spaland niet meer worden. Doelstelling is nog steeds een periode of meer!”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder