Derde Divisie: Quick beloont zich met gelijkspel tegen VVSB

||||||||||||||||||

Op sportpark Nieuw Hanenburg was de openingswedstrijd van het seizoen tussen Quick en VVSB uit Noordwijkerhout. Hoewel Quick pas twee weken bezig is met de training heeft het tegen een conditioneel beter VVSB een goed resultaat behaald. Het werd uiteindelijk 1-1.

Tekst: John Carlier      |      Foto’s: Aad van der Knaap

Na een beperkte oefencampagne en training van Quick in vergelijking met VVSB, dat wel een aantal oefenwedstrijden achter de rug had, is op basis van de uitslag toch een bevredigend resultaat behaald. Zeker in de tweede helft, waarin VVSB op basis van conditie domineerde maar niet tot scoren kwam.

Onder wederom warme omstandigheden en een goed bezocht sportpark was al vanaf het begin duidelijk dat beide teams gemotiveerd aan deze eerste wedstrijd van het seizoen van start gingen. De beginfase tot aan de twaalfde minuut liet Quick goed voetbal zien. Maar ondanks de aanvallende impulsen kwam toch pas het eerste schot van Rachid Bouyaouzan in de elfde minuut, helaas voor de thuisploeg recht in de handen van keeper Ruben Valk. Hierna was het kruid waarschijnlijk verschoten, hoewel je ook kunt zeggen, dat VVSB beter in haar spel kwam.

In de twaalfde minuut was het tot twee toe dat keeper Patrick Zunderdorp, die via perfecte reddingen de stand op 0-0 kon houden. Eerst een schot van Jesse van Nieuwkerk en direct daarna van oud-prof Leroy George. Na deze twee scoringskansen bleef het initiatief bij VVSB. Een doelpunt kon niet uitblijven en vanuit een vrije trap, perfect genomen door Jermano Lo-Fo-Sang, kopte Jesse van Nieuwkerk net over.

Na een dieptepass op Leroy George waarbij hij de bal niet helemaal goed onder controle kreeg, kwam het speeltuig vanuit de scrimmage in het strafschopgebied onverwachts bij Jesse van Nieuwkerk die alleen voor de keeper, in buitenspelpositie, gemakkelijk het net kon vinden. Op dat moment een verdiende 0-1 voorsprong. Wel was er nog overleg tussen scheidsrechter en assistent, maar zonder resultaat. Direct hierna bracht Max Ossendrijver de stand op 0-2, maar dit keer ging de vlag van de assistent resoluut omhoog en werd het doelpunt afgekeurd.

In het slot van de eerste helft was er toch nog een opleving bij Quick. Tot twee keer toe leek de stand gelijk getrokken te worden. Eerst schoot Lennaert Massar in de 37e minuut hoog over en vijf minuten later mocht Frank van der Heiden juichen. Een goed genomen vrije trap vanaf eigen helft werd direct door Van der Heiden in de draai op de slof genomen en gaf hij de keeper het nakijken: 1-1. Commentaar van Ian van Otterlo richting scheidsrechter op dit doelpunt leverde hem een gele kaart op. In de 44e minuut had Lennaert Massar alleen voor de keeper nog 2-1 kunnen scoren, maar zijn schot werd nog net tot corner getikt. Ook Frank van der Heiden had in de slotminuut op aangeven van Issac Dijkhuizen de 2-1 op zijn schoen, maar de bal werd op de doellijn gekeerd.

Zonder wisselingen werd gestart met de tweede helft, waarin in de 53e minuut pas het eerste gevaar kwam vanuit een corner voor Quick, zonder overigens het gewenste resultaat. Na dit moment zag je Quick conditioneel terugvallen en moest het zich veelal beperken tot verdedigen. Er werd gewisseld, Anthony Costella wel geblesseerd, werd eruit gehaald voor Steyn Wijsman. Doordat het niet meer zo liep bij Quick, ontstond er waarschijnlijk wat irritatie, waardoor Lennaert Massar volkomen onnodig tegen een gele kaart opliep.

Zeker vanaf 61e minuut was het wachten op een treffer van VVSB. Eerst een schot van Leroy George hoog over en vervolgens in de 64e minuut een schot van Jermano Lo-Fo-Sang, dat net naast ging. In de 66e minuut wisselde VVSB en bracht Tijs Knap in het veld voor Richelo Fecunda. Ook Quick wisselde weer en bracht Delano Costella in het veld voor Lennaert Massar.

Na deze wisselingen zag je Quick verder terugvallen, het kwam niet meer aan aanvallen toe en moest zich hoofdzakelijk met verdedigen bezighouden. Door deze situatie liep ook Rachid Bouyaouzan tegen een gele kaart op. Ondanks de aanvallende impulsen van VVSB en het verdedigen van Quick kon op basis van inzet door de thuisploeg het scoren door VVSB voorkomen worden.

Om toch die gelijke stand te houden bracht Quick nog twee nieuwe wissels in en VVSB één. Na deze wisselingen kreeg VVSB nog twee kansen via Jesse van Nieuwkerk en Leroy George, maar zonder resultaat.

In blessuretijd leek het er heel even op dat Quick alsnog de drie punten zou binnenhalen. Frank van der Heiden kwam alleen voor de keeper, maar zijn schot werd geblokt en tot corner verwerkt. Wellicht zou dit te veel van het goede geweest zijn.