Die Haghe-toernooi: sv Den Hoorn winnaar IM Kees de Groot-bokaal

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Nadat het tweede team van sv Den Hoorn eerder op de dag met 6-0 van HVV 2 had gewonnen was het de beurt aan de hoofdmacht van sv Den Hoorn om de trofee veilig te stellen in de wedstrijd tegen regiobuurman Vitesse Delft. Die Haghe legde door een 3-1 winstpartij op HVV beslag op de tweede plaats.

Tekst: Wim van de Graaf           Foto’s: HMA Fotografie & Patrick Gorlee

sv Den Hoorn – Vitesse Delft

Eersteklasser sv Den Hoorn bleek een maatje te groot voor de nog niet complete tweedeklasser Vitesse Delft. Het tweede team van de Delftenaren had zojuist haar vlaggenschip de weg gewezen door het tweede team van Die Haghe na een 0-1 achterstand met 2-1 te verslaan, maar sv Den Hoorn was toch te sterk en stond bij rust al met 2-0 voor.

Hoofdprijs

Na rust deed Vitesse Delft wat het kon, maar was niet bij machte om het de wit-rood gestreepten echt lastig te maken. sv Den Hoorn liep dan ook uit naar een ruime 5-0 overwinning en won na het laatste fluitsignaal van arbiter Dennis Broeckarts daarmee de verenigingsprijs van het door Zwart en Partners Notarissen gesponsorde toernooi.

De hoofdprijs, een wisselbokaal en een dinerbon van vijfhonderd euro te besteden bij Italiaans restaurant Di Sopra in Scheveningen werd uitgereikt door Marianne Kruit en Sandra Beekhuizen respectievelijk de vrouw en dochter van Kees de Groot (zie foto), terwijl spreekstalmeester Wim de Jong de teams bedankte voor hun sportief geleverde strijd.

Die Haghe – HVV

Die Haghe begon onder heerlijke weersomstandigheden goed aan de wedstrijd tegen competitiegenoot HVV en zag al binnen tien minuten een doelpunt terecht afgevlagd en gefloten worden . De bedoelingen van Die Haghe-trainer Marcel Koning waren gelijk duidelijk; aanvallend druk zetten, maar het slot op de deur niet vergeten. De fase hierna was van beide teams wat rommelig te noemen. Er was veel inzet, maar er werd nog niet echt goed gevoetbald. Toch kwam Die Haghe na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong en het was een mooi doelpunt dat over vele schijven liep: De ijverige Noah Abid speelde de bal breed op Sander de Jong, die knap Jelle Halsema in de diepte aanspeelde. Die legde de bal goed breed op Sami Aoulad Said, die dit buitenkansje goed benutte door de bal tegen de HVV-touwen te schieten.

Lang kon Die Haghe niet van de voorsprong genieten, want een kleine tien minuten later kon HVV-aanvaller Dante van der Heijen ongehinderd zijn hoofd tegen een voorzet zetten, waarna de bal achter doelman Justin van Look in het doel plofte: 1-1. Met die stand werd de rust, het water en fruit opgezocht. (Foto’s boven en onder: HMA Fotografie)

Na de rust bleef de wedstrijd gelijk opgaan al drong Die Haghe in die periode steeds vaker aan. Dat resulteerde in een schitterend genomen vrije trap schuin buiten de zestienmeter van HVV, waarbij Sami Aoulad Said de bal hard en hoog over de iets te ver voor zijn doel staande doelman van de geel-zwarten schoot en zo de 2-1 voorsprong voor Die Haghe de boeken in schoot. De Kroonleeuwen lieten het hierbij niet zitten en trokken fel ten aanval. Dit resulteerde in een handvol goede kansen, maar de scherpte in de afwerking bij HVV ontbrak. De competitiegenoten van de eerste klasse B gaven elkaar geen duimbreed toe en arbiter Moen Parmessar hield beide teams keurig in het gareel. (Foto’s onder: Patrick Gorlee)

Tien minuten voor tijd zette Noah Abid zijn teamgenoot Desley Koegler goed vrij voor het HVV-doel, maar de uitkomende doelman was er nipt eerder bij. Zo werd het ten leste geen grootse wedstrijd, maar voor beide teams wel een nuttige en dat is toch het doel van de toernooiopzet. Vlak voor tijd bepaalde Roy van der Ven met een harde droge uithaal in de uiterste hoek de eindstand op 3-1 en behaalde Die Haghe door deze winstpartij de tweede plaats op het eigen toernooi. Vitesse Delft werd derde en HVV vierde. Die Haghe wacht volgende week een oefenwedstrijd tegen – en bij – zondag eersteklasser TAC’90.