Duindorp SV in trek, club begroet oude bekenden en veel nieuwkomers

Duindorp SV heeft tijdens de ‘transferperiode’ niet stil gezeten. De club beschikt komend seizoen over een brede selectie met oude bekenden, eigen jeugd en de nodige nieuwe gezichten. Ook de hoofdtrainer is nieuw, Martin Abbenhuis, afkomstig van ODB (zondag).

Een hoop oud bekenden hebben de weg teruggevonden naar Sportpark Houtrust, waaronder Nicky Keus, die een uitstapje heeft gemaakt afgelopen seizoen bij ODB. Maar ook Ozgun Arslan komt terug. De doelman heeft een groot curriculum vitae, nadat hij ook al heeft mogen spelen voor Haaglandia (A1 tweede divisie), sv Houtwijk, FC Kranenburg, Scheveningen, Wateringse Veld/GONA, Laakkwartier, GDA en HMSH, vanwaar hij aankomend seizoen de overstap naar Duindorp SV maakt. Vanuit het derde elftal keren Jamie van der Oever, Damian Mallee en Michel van Baaren terug in de selectie.

Jack Morauw

Ook Jack Morauw (foto), die in de jeugd voor Duindorp SV heeft gevoetbald, speelt vanaf komend seizoen weer op Houtrust. Deze talentvolle keeper heeft een uitstap gemaakt naar Scheveningen, waarna hij in de jeugd van ADO Den Haag heeft mogen spelen. In 2019 is hij bij ADO Den Haag vertrokken om bij Derde Divisionist Westlandia het doel te gaan verdedigen. Er komt nog een oud-ADO Den Haag-speler naar Duindorp SV, namelijk Raimund Riedewald. Hij begon de periode bij ADO Den Haag in het team Jong ADO Den Haag, maar werd in seizoen 2005-2006 toegevoegd aan de selectie. Riedewald komt over van WIK, vanwaar ook Redouan el Haddioui de overstap naar Duindorp SV maakt.

Quick Steps

Maar liefst zes oud-spelers van Quick Steps hebben de overstap gemaakt naar Duindorp SV. Bekend waren al Benito Bodmann, Marco Pronk, Ricardo Steinhauer, Jermey Keus en Mike Roos. De laatste aanwinst van Quick Steps is doelman Joey Vos. Voor zijn periode bij Quick Steps stond hij in het doel bij vv Maasdijk en SVC’08. In de selectie van Duindorp SV wordt Joey Vos herenigd met doelman Davey Oort, waar hij in zijn periode bij SVC’08 samen mee heeft gespeeld. Davey maakt deel uit van een groep ervaren, sterke en talentvolle doelmannen, die Duindorp SV bij elkaar heeft weten te brengen voor aankomend seizoen. De laatste doelman die wij aan deze groep toe mogen voegen is Karim Abdelkarim, die aankomend seizoen de overstap maakt van TAC’90.

Jeugdspelers

Naast alle overschrijvingen beschikt de technische staf van de selectie aankomend seizoen ook over een aantal jeugdspelers die de overstap maken naar de senioren: Dylan Verbaan, Dani Vrolijk, Jayden Batenburg, Jamie van der Laan, Julian van der Hak, Damian Vink, Bradley Klein, Jamie Vink, Gino Vrolijk, Ricky Batenburg, Nigel den Heijer en Mike Vink.

Vaste krachten

Dat de selectie dit jaar een boost heeft gekregen is een feit. En dat komt boven op een groot aantal vaste krachten, die ook aankomend seizoen weer het Duindorp SV-shirt dragen: Anthony Pronk, Brian Jansen, Casper Knoester, Damien Zoutenbier, Dani Vrolijk, Danie van Alphen, Dennis Jos, Francesco Fens, Jim Vrolijk, Johan Clot, Jordi Pronk, Marco Finklnberg, Marvin Knoester, Michel Kulk, Mitchell Verbruggen, Nick Rombout, Paul Aissa, Ricardo van Gorsel, Richard Szilagyi, Ricky Batenburg, Robin Roos, Robin van Roon, Timmy Keus en Wesley de Bruin.

Afscheid

Naast al het goede nieuws moet de club ook afscheid nemen van spelers. Pieter Taal, Marco Harteveld, Jeffrey Voskuil en Michael Baak stoppen en Ferry de Jong maakt de overstap naar SVC’08.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder