DUNO-toernooi: Quick niet langs Die Haghe

||||||||||||||||||

Op het prima georganiseerde IM Cees IJspelder-toernooi van en bij DUNO stond Die Haghe lange tijd met 0-1 voor tegen Quick, maar moest het in blessuretijd de verdiende 1-1 incasseren. De nieuwe trainer van Die Haghe, Marcel Koning, stelde voor de eerste helft nagenoeg het team van het vorige seizoen op, maar paste in het tweede bedrijf de nieuwelingen in en dat alles pakte goed uit.

Tekst: Wim van de Graaf             |      Foto’s: Aad van der Knaap

Quick had meer trainingen dan Die Haghe achter de rug, maar toch ging de wedstrijd – die in een hoog tempo werd gespeeld – gelijk op. In de 21e minuut was er een goede kans voor Noah Abid van Die Haghe, maar hij kon net niet bij de bal en was de doelman van Quick, Joshua Roos (ex-jeugd Die Haghe), er net wat eerder bij. In de dertigste minuut was er na een hard ingeschoten vrije schop bij Die Haghe de roep om een strafschop wegens hands, maar de goed leidende arbiter van dienst, Ramon Westhoff, wuifde terecht de protesten weg.

Na een door Quick afgeslagen hoekschop schoot Jelle Halsema van buiten het strafschopgebied pardoes de bal met veel gevoel direct in de linkerbovenhoek en zo stond Die Haghe met 0-1 voor. Direct hierna was er een snelle counter van Quick, waarbij de schuin ingeschoten bal net naast het doel van keeper Justin van Look ging. Zo ging de wedstrijd snel op en neer, maar werd er door beide teams nog te slordig gespeeld. De limonade werd dan ook bij de 0-1 stand naar binnen gewerkt.

In de tweede helft een grotendeels ander Die Haghe-team dat pal na de aftrap zag hoe een Quick- aanvaller de bal net over de deklat wist te koppen. Na een kwartier in die tweede helft kwam keeper Justin van Look onzacht in aanraking met een Quick-speler en met een enkelblessure moest hij zich laten vervangen door Mitchell Kessels. In de 68e minuut was er weer een goede aanval van Die Haghe, maar Desley Koegler mikte de bal net naast de paal. Even later had hij een verrassend schot in huis, dat de bovenkant van de lat raakte. Zo bleef Die Haghe kansen houden op de 0-2, maar was het ongelukkig in de afwerking.

Langzaamaan voerde Quick – dat nog eens viermaal wisselde – de druk verder op en Die Haghe moest steeds vaker achteruit. Toch bleef de Die Haghe-verdediging redelijk makkelijk overeind, ook toen een snelle uitbraak van de blauwhemden een voor Quick niet te missen kans opleverde, maar ook daar bleek men slordig te zijn en ging de bal naast het Die Haghe-doel.

Toch ging het voor Die Haghe in blessuretijd nog mis. Eerst pareerde Mitchel Kessels een hard ingeschoten bal, maar de rebound werd breed gelegd en daarna tot doelpunt gepromoveerd: 1-1. Quick zette nog eens aan, maar in de stand kwam geen verandering meer. Zo was het debuut van trainer Marcel Koning en zijn assistent Dominique Broekhuizen een goed debuut te noemen en treffen op het toernooi Die Haghe en DUNO elkaar zaterdag aanstaande om 12.00 uur.