DUNO-toernooi: Scheveningen en Quick houden elkaar in evenwicht

||||||||||

Op het sportpark van DUNO werd de vijfde editie van het IM Cees IJspelder-toernooi gespeeld. Voor deze vijfde en lustrumeditie waren acht topamateurploegen uitgenodigd, waarbij DUNO als gastheer optrad. Na de start op maandag, waarbij DUNO de openingswedstrijd speelde tegen sv Nootdorp, werd een vervolg gegeven op dinsdag, donderdag en zaterdag. Door omstandigheden was winnaar DHC van de vierde editie niet aanwezig en vervangen door Westlandia.

Tekst: John Carlier          |       Foto’s: Aad van der Knaap

Door de tropische temperatuur, boven de dertig graden, werd zowel in de eerste als tweede helft twee keer een drinkpauze gehouden.

Hoewel de twee ploegen een geweldig affiche vertegenwoordigen, tweede en derde divisie, was de snelheid die normaal gesproken tussen deze twee ploegen gespeeld zou worden als gevolg van de tropische omstandigheden niet optimaal. Toch had het in de eerste minuut al 1-0 voor Scheveningen kunnen zijn. Een perfecte voorzet van Barry Rog werd door Michael de Niet maar net over gekopt. Al snel hierna kwam er zelfs een tweede mogelijkheid voor Scheveningen. Bij een vrije trap op de rand van het strafschopgebied mocht Robert van Koesveld een vrije trap nemen, maar de bal ging wel over de muur, maar ook over de lat.

Scheveningen gaf in die beginfase duidelijk aan geen genoegen te nemen met een gelijkspel of een nederlaag. In de zevende minuut was er zelfs de derde mogelijkheid. Het was weer Michael de Niet die van buiten het strafschopgebied keeper Patrick Zunderdorp testte op zijn kwaliteiten. De sluitpost van de Haantjes kon nog net zijn vingertoppen tegen de bal drukken ten koste van een corner. Na de genomen corner die geen gevaar op leverde voor Quick, was het na een kwartier tijd voor een drinkpauze.

Scheveningen bleef ook na de drinkpauze druk zetten, maar ondanks het feit dat Quick goed tegenstand bood, kwam Scheveningen in de 25e minuut op een wat gelukkige wijze op 1-0. Uit een voorzet van Paul Andrei Nistor probeerde Yusuf Bilen de bal weg te werken, maar daarbij kwam de bal op een gelukkige wijze bij Michael de Niet. Doordat de keeper op het verkeerde been stond kon de Scheveningen-spits gemakkelijk scoren.

Quick, zeker niet geschrokken van deze achterstand, kwam goed terug en via een goed opgezette aanval kreeg Rachid Bouyaouzan de kans op de gelijkmaker, maar op het moment dat hij wilde gaan scoren werd hij in het strafschopgebied onderuitgehaald. Geen twijfel over een penalty en Nabil Haddadi mocht deze strafschop nemen. In eerste instantie werd de bal gestopt, maar bij de tweede mogelijkheid was het wel raak: 1-1. Na deze gelijkmaker weer een drinkpauze.

Quick voelde waarschijnlijk dat er meer inzat dan een gelijke stand en forceerde na de drinkpauze twee corners, die nog niet het gewenste effect hadden. Maar in de 39e minuut was het wel raak. Een prachtig opgezette aanval tussen Lennart Massar en Rachid Bouyaouzan waarbij de laatste de bal doorkopte naar de vrijstaande Frank van de Heiden, die vervolgens de bal buiten bereik van de keeper in het net plaatste. Met deze 1-2 stand gingen de ploegen rusten.

De tweede helft was eigenlijk een helft om nieuwe talenten een kans te geven. Er werd veel gewisseld en dit leidde al direct in een kans voor Scheveningen. Lex Immers kreeg de mogelijkheid voor de gelijkmaker na goed voorbereidend werk van Michael de Niet en Maarten Rieder, maar de ex-prof zag de keeper op de goede plek staan. Na deze mogelijkheid was er weer tijd voor een drinkpauze.

Na deze drinkpauze werd aan beide kanten veel gewisseld. Scheveningen begon weer met een kans voor Michael de Niet, maar geen gelijkmaker door goed keeperswerk. Nog voor de laatste drinkpauze had ook Lex Immers nog een mogelijkheid, maar zijn te zacht ingeschoten bal was een prooi voor keeper Patrick Zunderdorp.

Ondanks het feit dat Quick goed tegenstand bood en soms verrassend eruit kwam was het toch Scheveningen dat via invaller Freek van Eijk de 2-2 op het scorebord zette. Vanuit een dieptepass kon hij de bal in buitenspelpositie aannemen en vanuit een moeilijke positie het speeltuig buiten bereik van de keeper in de uiterste hoek plaatsen. Na deze gelijkmaker was de spirit er bij beide teams uit en floot de scheidsrechter op precies negentig minuten af.