Forum Sport heeft selectie voor seizoen 2022-2023 rond

||

Het is altijd een drukke periode aan het einde van het seizoen. Toch heeft de TC van Forum Sport in nauwe samenwerking met de technische staf in alle rust kunnen werken aan een deels vernieuwde, goed uitgebalanceerde spelersgroep voor het volgende seizoen.

Tekst: Jean Nederlof

Trainer Bas Steffens (terug na drie jaar HBS) en assistent Marcel L’Ami zien een vijftal spelers vertrekken. Justin van Look en Mike de Graaf stappen over naar Die Haghe, Philip Kooper gaat voetballen bij Wilhelmus en Sebastiaan van Beek gaat lager spelen bij Forum Sport. Lorenzo Seymonson was al eerder dit seizoen gestopt.

Gesprekken

De afgelopen maanden hebben TC en technische staf diverse gesprekken met spelers gevoerd en hebben de open posities goed weten in te vullen. Nieuw is Justin van Otterloo (foto boven). Hij komt over van Katwijk, waar hij één van de grote talenten is. Hij had weliswaar nog een overeenkomst voor één jaar, maar dat heeft hij met medewerking van Katwijk kunnen ontbinden. Katwijk had begrip voor zijn standpunten.

Ambitieus

Justin van Otterloo is ambitieus, investeert nu in zichzelf en heeft een bewuste keuze gemaakt naar Forum Sport te komen. De positieve gesprekken met de trainers gaven de doorslag. Hij is een fysiek sterke middenvelder met een groot loopvermogen en een goede trap.

Hogerop

Ook nieuw is Ruben Gyamfi, die overkomt van Wilhelmus, waar hij de aanvoerder van de selectie was. Gyamfi wilde graag een stap hogerop maken. Hij is middenvelder die met veel energie en kracht speelt. Dan is bij Forum Sport terug van weggeweest Padmore Sarfo Mensah. Hij is afkomstig van Westlandia en een voormalig jeugdspeler van de Voorburgers, die graag wilde terugkeren. Een fysiek sterke centrale verdediger, die ook ambitieus is en veel zin heeft in het nieuwe seizoen.

Uit de eigen jeugdopleiding van Forum Sport stromen drie spelers door naar de selectie. Bas Tanis, Maximilliano do Sacramento Castro en Sven Koppenol. Bas Tanis heeft de jeugdopleiding bij Forum Sport doorlopen. Hij is een groot keeperstalent en maakt met Petter van Pruijsen en Miro Osman Ali de keepersgroep voor het eerste compleet. Do Sacramento Castro heeft na de winterstop als speler van de O23 al een aantal wedstrijden in het eerste elftal gespeeld. Hij maakte daar met zijn energieke en krachtige spel op het middenveld en laatste linie een dusdanige positieve indruk, dat hij nu definitief aansluit bij de eerste selectie. Sven Koppenol (net 18) is een talentvolle spits en sluit aan bij de selectie om zich verder te ontwikkelen met hulp van spitsentrainer en oud-topamateur Matthijs Seilberger.

Eerder was al bekend gemaakt dat Petter van Pruijssen (keeper) en Hayden Bergen (aanvaller) vanuit RKAVV de stap naar Forum Sport maken.

Al met al goede en gerichte versterkingen voor de selectie van Forum Sport. Met de veertien spelers die besloten hebben bij Forum Sport te blijven, staat er een sterke selectie die het volgende seizoen in de gewijzigde eerste klasse gaat spelen. Een frisse, ambitieuze groep die volgende week start met het eerste blok van de voorbereiding op het komende seizoen.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder