HDV-toernooi: Football Factory kan titel niet prolongeren

||||||||

Op de eerste dag van Onderhoudstoernooi van HDV speelde de titelverdediger Football Factory tegen TAC’90 O23. De Leidse ploeg kwam nog wel op een 1-0 voorsprong maar moest de winst uiteindelijk aan de Haagse tegenstander laten.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

De Leidse ploeg van trainer Pieter van Schie begon sterk aan het duel en kwam na zeven minuten spelen op voorsprong nadat spits Nick Velt doelman Arend Lely kansloos had gelaten: 1–0.  Pas vlak voor rust kon TAC’90 O23 op gelijke hoogte komen. Arbiter Jan de Vos wees terecht naar de strafschopstip nadat een speler van TAC’90 vast werd gehouden. Kishan Kanhai wist wel raad met de kans en bracht de 1-1 op het scorebord. In blessuretijd kwam ook de 1-2 tot stand door een treffer van Jabrane Youssefi.

Pas in de 70e minuut kon TAC’90 O23 verder afstand nemen. Kishan Kanhai zette een aanval op en kon na diverse combinaties het karwei zelf afmaken: 1-3.  In de slotfase bereikte de Haagse doelman Arend Lely met een verre trap Yousef Ibrahim, die het kwartet kon volschieten en de 1-4 eindstand op het scorebord zette.

Football Factory treedt nu aanstaande zaterdag om 11.30 uur aan tegen de verliezer van HDV – Westlandia O21 (wordt vanavond gespeeld) en TAC’90 om 14.30 uur tegen de winnaar van dat duel.