HDV-toernooi: Westlandia O21 pakt eerste plaats na zege op TAC’90/O23

||||||||||

Het JCJ Onderhoudsbedrijf-toernooi van HDV werd een prooi voor het Naaldwijkse Westlandia O21 na een eclatante overwinning op de O23 van TAC’90. Titelhouder Football Factory veroverde de derde plaats ten koste van HDV.

Tekst: Roland van der Linden    |    Foto’s: Alex Pronk en Jacob van Rijswijk

HDV – Football Factory

Beide partijen kwamen goed uit de startblokken in de strijd om de derde plaats. HDV opende de score door een treffer van Ilyas Essabir. De Leidse ploeg zette een tandje bij en kwam al snel op gelijke hoogte door een doelpunt van Soheib Acherrat. Football Factory-speler Admilsom da Silva kwam na een uitbraak alleen voor HDV-doelman Umaru Sesay en tekende in de achttiende minuut voor de 1-2. Nog geen twee minuten later was de stand weer in evenwicht na een treffer van Redouan Akachar.

Na dertig minuten spelen werd gewisseld van helft. Redouan Akachar bracht HDV na achttien minuten op voorsprong. Vlak voor tijd nam Jonas Boukhedmi een hoekschop vanaf de linkerkant. De bal leek na die hoekschop een prooi te worden voor HDV-sluitpost Umaru Sesay, maar hij tastte helemaal mis. Via de handen van de doelman vloog de bal in het net: 3–3. Met een toss werd beslist wie de derde plaats mocht bezetten. Football Factory was de gelukkige.

TAC’90 O23 – Westlandia O21

Westlandia O21 was gedurende de hele wedstrijd heer en meester. Doelman Oscar Benson van de Naaldwijkers had vrijwel niets te doen. De equipe van trainer Corné van Doorn kon in de eerste helft pas in de 22e minuut tot scoren komen. Na een lange bal kwam Joey Scholtes voor TAC’90-doelman Shajant Poeran te staan en maakte het openingsdoelpunt in de finale: 0–1.

In de tweede helft kwam de doelpuntenmachine bij Westlandia flink op stoom. Door doelpunten van Peter Cedena (2x), Lennart Pauwe (2x), Eloge Kangi, Niels van Wingerden (oud-speler van ADO Den Haag) en Jari Lievaart won Westlandia O21 ruim met 0–8. Na afloop reikte de voorzitter van HDV de prijzen uit.