Jack’s League: Scheveningen en Quick Boys houden elkaar in evenwicht

||||||||||||||||||||||||||||||||

Op een goed bezocht sportpark Houtrust moest Scheveningen aantreden tegen het verrassend goed optredende Quick Boys. Ondanks het feit dat beide teams gebaat waren bij een overwinning werd het een wedstrijd waarin wel kansen werden gecreëerd, maar waarbij uiteindelijk een 0-0 einduitslag het resultaat was.

Tekst: John Carlier         |       Foto’s: Aad van der Knaap

De Schollekoppen mochten blij zijn met een punt in verband met het wegblijven uit de gevarenzone en voor Quick Boys was het een teleurstelling omdat het bij winst in de top drie op de ranglijst zou zijn gekomen.

Scheveningen mocht aftrappen, maar liet al vrij snel de bal aan Quick Boys, wat ook direct gevaar opleverde. In de vijfde minuut mocht Nick Runderkamp vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap. De angst moet bij Scheveningen voelbaar zijn geweest, want in de heenwedstrijd mocht diezelfde speler ook twee keer een vrije trap nemen waarbij hij in beide gevallen de doelman het nakijken gaf. Dit keer ging de bal over de muur, maar ook hoog over.

Het feit dat de bal hoog over ging was voor Scheveningen het signaal om direct hierna het initiatief te nemen. Dit leverde in de zevende minuut een kans op voor de hardwerkende Michael de Niet, maar door goed verdedigen van Quick Boys resulteerde dit niet in een doelpunt. Een minuut later mocht Jari de Jong een vrije trap dicht bij de zestien nemen, maar zijn schot werd gekeerd door de muur.

Na deze fase tot aan de zestiende minuut werd door beide teams goed verdedigd. Even een moment bij Quick Boys van balverlies in de verdediging en Barry Rog kon vanaf bijna de achterlijn, een moeilijke situatie, de bal in een leeg doel plaatsen, maar zijn schot ging net langs de voor Scheveningen verkeerde kant van de paal.

Hierna nam Quick Boys weer het initiatief wat resulteerde in twee mogelijkheden. Het was eerst Darren Maatsen die alleen op de doelman kon afgaan, maar zijn schot hoog over zag gaan. Direct hierna was het Levi van Duijn die recht in de handen van Sven van der Maaten schoot.

Een wedstrijd waarbij aan beide kanten kansen werden gecreëerd. Nadat Rowdy van der Putten een gele kaart in ontvangst had genomen, was Scheveningen in de 35e minuut weer  aan de beurt, maar het schot van Barry Rog werd door de verdediging geblokt en in de 42e minuut, weer op een dieptepass van de hard werkende Micheal de Niet, mocht Rowdy van der Putten aanleggen, maar ook zijn schot ging naast. Na deze twee mogelijkheden kreeg ook Mohamed Mahmoed de gele kaart.

In de slotminuten van de eerste helft had Tommy Bekooij een honderd procent kans om het scorebord op 0-1 te zetten, maar ondanks een volkomen leeg doel schoot hij de bal recht in de handen van de doelman. Hoewel Quick Boys nog twee corners forceerde zonder het gewenste resultaat, was een ruststand van 0-0 wel het juiste beeld.

De tweede helft was eigenlijk een wedstrijd zonder overtuiging van beide kanten. Scheveningen begon met een wissel en Quick Boys bracht zelfs twee wissels in. Wel was de eerste mogelijkheid weer via een corner voor Scheveningen, echter zonder resultaat. In de 54e minuut leek het toch 0-1 te worden, maar Robert van Koesveld kon de bal nog net voor de doellijn wegwerken. Zoals ook in de eerste helft de situatie was, kon ook nu weer het doelpunt vallen aan beide kanten. In de 64e was invaller Tim Peters aan de beurt om een voorzet van Tyrone Owusu af te ronden, maar ook zijn schot ging over.

Na deze fase, die voor beide teams een doelpunt had kunnen opleveren, was het alleen maar wisselen van spelers. Zowel Scheveningen als Quick Boys wisselden nog drie keer. Maar ondanks deze wissels werden er door beide teams geen echt uitgespeelde kansen gecreëerd. Wel kon Quick Boys iets meer druk uitvoeren, maar het kwam niet tot scoren.

Ondanks het feit dat invaller Kevin Gomez-Nieto in de 88e minuut nog een mogelijkheid had, werd uiteindelijk de wedstrijd uitgespeeld met een beeld waarin beide teams tevreden waren met de 0-0 stand. Wellicht een welkom punt voor Scheveningen en de gedachten dat aanstaande dinsdag een inhaalwedstrijd wacht tegen GVVV en er bij winst iets meer naar de middenmoot gekeken kan worden.