Jack’s League: Scheveningen pakt overwinning in extra tijd

|

Scheveningen speelde de laatste thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. Om de nacompetitie te ontlopen moest Kozakken Boys winnen en de concurrentie verliezen. Helaas werd deze hoop tenietgedaan door twee gave treffers van good-old Lex Immers (foto).

Tekst: John Carlier

Met een op vier plaatsen gewijzigd team ten opzichte van de vorige wedstrijd mocht Scheveningen met de aftrap beginnen. Na deze aftrap liet Kozakken Boys direct zien zich niet neer te leggen bij de nacompetitie. Maar ook Scheveningen wilde in deze laatste thuiswedstrijd het publiek nog een overwinning schenken.

Door een goed begin van Kozakken Boys moest Maarten Rieder in de vijfde minuut al aan de noodrem trekken en maakte volkomen onnodig op de peelhelft van Scheveningen een overtreding, waarvoor direct de gele kaart werd getrokken.

Slordig

Toch kwam in de twaalfde minuut de eerste kans voor Scheveningen. Het schot van Rowdy van der Putten werd door keeper Mike van de Meulenhof nog net tot corner verwerkt, maar zonder verder resultaat. Het was Kozakken Boys dat twee minuten later het juiste antwoord gaf. Door slordig uitverdedigen werd de bal in de voet gespeeld bij Thomas Marijnissen. Dit cadeautje kon hij niet aan zich voorbij laten gaan en wist Björn Benard – de vervanger in het doel voor Sven van der Maaten – te verrassen met een schuiver in de linkerhoek. Deze vroege 0-1 voorsprong gaf Kozakken Boys hoop.

Reflex

Hierna bleef het spel op en neer gaan, waarbij weer Thomas Marijnissen in de 25e minuut de kans kreeg om te scoren, maar zijn schot werd met een enorme reflex door Björn Benard tot corner verwerkt. Vanuit die corner kopte Johnny Lommers de bal net over. In deze fase was het ook Lex Immers die een perfecte pass van Freek van Eijk ontving en de hoek voor het uitzoeken had. Door goed uitkomen van de keeper kon dit nog net worden voorkomen. Het schot werd geblokt.

Waarschuwing

Nadat er even op het middenveld in de 34e minuut een opstootje plaatsvond, waarbij drie spelers een waarschuwing kregen van de goed leidende scheidsrechter Paarhuis, was het weer Thomas Marijnissen die zich in de 42e minuut liet gelden. Zijn schot werd al vallend door Björn Benard met beide benen gekeerd en tot corner verwerkt. Vanuit die corner knalde Leandro Resida hoog over. Na deze actie stond de 0-1 nog op het scorebord bij rust.

Bij aanvang van de tweede helft was het bijna 0-2. Weer was het Thomas Marijnissen die de bal vanuit een vrije trap direct op de slof nam, maar Benard kon nog net redding brengen ten koste van een corner. Nadat Crescendo van Berkel in de 53e minuut ook volkomen onnodig een gele kaart had gekregen, bleef Scheveningen toch druk zetten om de gelijkmaker te scoren. Het forceerde wel twee corners in de 55e en 57e minuut, waarbij de corner van Rowdy van der Putten direct de achterlijn passeerde zonder door een speler te zijn aangeraakt en de tweede corner werd door Robert van Koesveld goed ingekopt, maar recht in de handen van de keeper.

Wissels

Met nog een half uur te spelen wisselde Kozakken Boys twee spelers. Sven van Ingen en Mark Veenhoven kwamen in het veld voor Leandro Resida en Kaj Ramsteijn.

Nadat Mehmet Aldogan in de 65e minuut een mogelijkheid had om te scoren, vond ook trainer John Blok het tijd om te wisselen. Hij bracht clubtopscorer Michael de Niet en Ricardo de Vlugt in het veld voor Crescendo van Berkel en Freek van Eijk. Ondanks de wissels leverde dit voor beide teams geen gevaar op en gezien het spel zag het ernaar uit dat Kozakken Boys voor de overwinning zou gaan. Wel forceerde Scheveningen nog twee corners, maar dat leverde niet de gewenste gelijkmaker op.

Genadeklap

Nadat de goed spelende Thomas Marijnissen eruit was gehaald voor Gijs van der Louw was het Lex Immers die in de extra tijd de genadeklap uitdeelde. Volkomen vrijstaand kon hij de bal in een leeg doel plaatsen en bij deze 1-1 stand zou dat een terechte stand geweest zijn, maar zelfs in de slotminuut bezorgde weer Immers met een prachtige kopbal en onhoudbaar voor de keeper de overwinning voor Scheveningen: 2-1.

Bij deze stand was het lot voor Kozakken Boys bezegeld en zal het in de nacompetitie moeten spelen voor behoud van een ticket voor de Tweede Divisie. Met nog één wedstrijd te gaan en een zeer goede tweede seizoenshelft mag Scheveningen trots zijn op een prachtige stand in het linker rijtje.