Kenneth Lamens (DUNO): ,,Zo snel mogelijk boven negatieve streep komen”

De winterstop kwam voor de voetbalclubs eerder dan gepland. Door coronamaatregelen werd de competitie (wederom) stilgelegd. Een goede gelegenheid om met diverse trainers van clubs uit de derde klasse (zaterdag/zondag) kort terug te blikken, maar ook vooruit te kijken naar de tweede seizoenshelft.

Deel 9: Kenneth Lamens (foto) – trainer DUNO

Hoe kijk jij terug op de eerste seizoenshelft?

,,Met gemengde gevoelens! We hebben laten zien waar we toe in staat zijn en dat we over een leuke groep beschikken die kwaliteiten, vechtlust en vooral veel potentie heeft. Goede helften afgewisseld met helften waarin we angstig en op sommige momenten weinig tot geen voetbal lieten zien. We staan op de voorlaatste plaats, maar hebben wel maar drie keer verloren terwijl de vier ploegen boven ons meer wedstrijden hebben verloren en meer doelpunten tegen kregen.”

De plek waar jouw team nu staat op de ranglijst, is dat een terechte positie?

,,We hadden graag iets hoger gestaan en dit had zeker gekund als we in twee tot drie wedstrijden iets meer volwassenheid hadden getoond. Dit in combinatie met het te weinig benutten van de kansen en het maken van onnodige fouten heeft geresulteerd in een voorlaatste plaats. Of dit een terechte positie is wil ik aan anderen overlaten.”

Heb jij enige angst dat de competitie eventueel niet wordt uitgespeeld?

,,Ik hou goede hoop dat we in februari gewoon weer gaan spelen, maar in je achterhoofd weet je ook waar de situatie waar we momenteel in zitten de afgelopen twee jaar toe heeft geleid.”

Hoe gaat jouw voorbereiding er uit zien op die tweede seizoenshelft?

,,Wij hebben tot aan de week voor Kerst op een alternatieve wijze doorgetraind en gaan de achtste januari weer beginnen. Helaas gaat ons trainingskamp niet door, maar we pakken de achtste zo goed mogelijk de draad weer op en zullen op 22 en 29 januari oefenen tegen Quintus en SEV. Voor nu is het eerst afwachten wat er de veertiende wordt beslist.”

Wat verwacht je van jouw team de rest van de competitie?

,,Wij zijn ervan overtuigd, dat als we op de huidige manier doorgaan, we aan het eind van het seizoen een aantal plaatsen hoger zullen staan. Voor ons is het nu van belang om zo snel mogelijk boven de denkbeeldige negatieve streep te komen en van daaruit afstand te gaan nemen van de onderste plekken. De groep is gretig en weet wat te doen staat, ze werken er hard voor en dan ben ik ervan overtuigd dat je uiteindelijk krijgt wat je verdient.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder