KNVB-beker: Forse uitslagen in bekertoernooi bij VUC en DSO

VUC beleefde weinig plezier aan het uitduel bij NSVV en kreeg maar liefst veertien doelpunten om de oren. DSO deed het een stuk beter met een forse overwinning op CKC. Vredenburch moest haar meerdere erkennen in Be Fair. Het duel van Scheveningen 2 bij CION werd gestaakt.

Tekst: Roland van der Linde

NSVV – VUC

De pinguïns waren met een combinatie naar Numansdorp gereisd. Enkele spelers kwamen uit het eerste en tweede team. De meeste spelers behoren echter tot het O23-team en er deden zelfs twee veteranen mee van het tweede zondagteam. Het lukte VUC niet om te scoren. De tegenstander deed dit volop, waardoor het duel in 14-0 eindigde. Bij VUC zagen ze nog wel een pluspunt van het duel. Twee spelers van zeventien jaar, Chris Ioniddis en Joseph Hill,  konden aan dit niveau ‘ruiken’.

CKC – DSO

In Rotterdam dicteerde DSO het duel met CKC. In het ongelijke duel liep de formatie van trainer Bert de Best over de tegenstander heen. Timo Reinhardt was met vijf treffers de gevierde man in het met 1-8 gewonnen duel. Ook Eddie Kaffa, Geert Koren en Floris Boeije scoorden voor DSO. Bij CKC kreeg Mario Meijer tweemaal een gele kaart voorgehouden van arbiter Mats Blaak.

Be Fair – Vredenburch

Vredenburch reisde door veel blessures met een gehavend team naar Waddinxveen. Van goed voetbal was weinig sprake in het door Be Fair met 3-1 gewonnen duel. De thuisploeg profiteerde bij elk doelpunt van persoonlijke fouten van de Rijswijkers. Dylan Eicher nam de enige treffer van Vredenburch voor zijn rekening.

CION – Scheveningen 2

Het duel in Vlaardingen tussen CION en Scheveningen 2 werd in de rust gestaakt door scheidsrechter Antoon van der Bent bij een 0-1 voorsprong voor de Schollekoppen. In de openingsfase kreeg CION-trainer Ricky van den Bergh (foto) een rode kaart voorgehouden. In de eerste twintig minuten was CION de betere ploeg, maar grote kansen op een doelpunt waren er niet. Scheveningen 2 kreeg een goede kans uit de counter maar Tygeorni Elvilia zag zijn inzet gestopt worden.

In de 38e minuut leverde een schot van Norman Nagy geen treffer op, maar in de rebound was Redouan Charif wel trefzeker. Met de 0-1 op het bord gingen de teams aan de thee. Een vervolg kwam er niet. De arbiter voelde zich bedreigd door CION en besloot het duel te staken.