KNVB stelt Lucienne Reichardt aan als nieuwe manager vrouwenvoetbal

||

De KNVB heeft Lucienne Reichardt (foto) aangesteld als nieuwe manager vrouwenvoetbal. De 31-jarige Haagse vervangt Kirsten van de Ven, die na vijf jaar in dienst van de KNVB met haar Zweedse partner en gezin naar Zweden emigreert. Reichardt start 1 augustus met haar nieuwe functie.

Reichardt is onder meer oud-speelster van onder meer ADO Den Haag, Ajax en West Ham United en ex-bestuurslid van ADO Den Haag Vrouwen. Momenteel werkt zij als statistisch onderzoeker bij het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

Tijdens haar professionele voetbalcarrière studeerde ze psychologie en behaalde ze een PhD psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel volgt Reichardt een master sportmanagement bij de UEFA, die is ingericht voor voetballers die na hun actieve loopbaan een managementfunctie in het voetbal ambiëren.

Profiel

KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee. ,,Toen we wisten dat Kirsten weg zou gaan, zijn we op zoek gegaan naar iemand die het vrouwenvoetbal weer een stap verder kan brengen. Iemand die recent op topniveau heeft gespeeld, het vrouwenvoetballandschap goed kent en bestuurlijke ervaring heeft. Lucienne past in dit profiel en in onze gesprekken heeft ze ons ervan overtuigd dat zij de geschikte persoon is om het stokje van Kirsten over te nemen.”

Passie

Lucienne Reichardt zegt zelf over haar nieuwe job op de KNVB-site: ,,Allereerst vind ik het een enorme eer om manager vrouwenvoetbal bij de KNVB te worden. Mijn passie ligt in het vrouwenvoetbal. Het is een ontzettend mooie uitdaging om de ervaringen die ik zowel op als buiten het veld heb opgedaan, in te kunnen zetten voor het vrouwenvoetbal. De belangrijkste reden dat ik deze stap maak, is om het vrouwenvoetbal, zowel in de breedte als in de top, verder te ontwikkelen.”


Lucienne Reichard in shirt ADO Den Haag                    en in shirt van Ajax

,,Voortbordurend op de stijgende lijn die nu is ingezet, willen we een strategie ontwikkelen met een focus op meer vrouwen in voetbal en een nog sterkere Vrouwen Eredivisie. Het is een droom om bij te kunnen dragen aan de verdere groei van het meiden- en vrouwenvoetbal in Nederland.”

Loopbaan

Reichardt begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij vv Esto in Bodegraven. In haar vroege tienerjaren maakte ze de overstap naar CVC Reeuwijk, waar ze op hoger niveau kon spelen. De stap naar het Eredivisieteam van ADO Den Haag in 2008 was een logische voor de talentvolle Reichardt. In Den Haag trainde ze onder Sarina Wiegman, maar in 2014 moest ze vanwege een achillespeesblessure noodgedwongen stoppen.

Na een revalidatie van anderhalf jaar klopte Reichardt aan bij Ajax, waar ze een contract afdwong en tweemaal de dubbel won. Bij West Ham United deed ze vervolgens de door haar zo gewenste buitenlandervaring op. Na één seizoen keerde ze terug naar Nederland vanwege haar maatschappelijke ambities.

Het Oranje-shirt droeg zij als jeugdinternational bij de selecties O15, O17 en O19.

© Haaglanden Voetbal

(Kopfoto: KNVB Media)

Lees verder