Maarten Speets, 15 jaar vlagger bij DUNO 1: ,,Derde helften waren mooi”

Liefst vijftien jaar stond hij bij het eerste elftal van zijn clubs met de vlag langs de lijn. Na de winterstop is Maarten Speets (foto) echter niet meer de vaste ‘vlaggenist’ van DUNO 1. Door fysieke omstandigheden moet hij helaas afhaken.

Tekst: Ton Beije

Maarten Speets vlagde dus vijftien jaar bij het eerste. Dat begon in de eerste klasse en eindigt nu in de derde klasse. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het voor een team is om een vaste assistent-scheidsrechter (zoals de functie officieel heet tegenwoordig) te hebben. ,,Zeker een voordeel als de vaste grens elke week langs de lijn loopt. Vertrouwen met de staf en spelers werkt altijd positief in de groep. Die ervaring heb ik wel opgedaan in al die jaren.”

Betrokkenheid

Wat was er dan zo leuk om zolang met die vlag te ‘wapperen’? Speets: ,,Betrokkenheid bij de selectie, elke week andere mensen langs de lijn. Een actief blijven, wat voor je cluppie doen en ik heb veel mooie momenten in al die jaren meegemaakt.”

Anekdote

Leukste anekdote? ,,Vooral de derde helften in al die jaren, zeker ook in de eerste klasse. Gespeeld op mooie complexen en in de bestuurskamers”, herinnert Speets zich. ,,Maar vooral een moment na de wedstrijd tegen GHC uit Leiden toen Dennis Olman achter mij aan wilde gaan, vanwege te fanatiek vlaggen voor de thuisclub ….”

Heeft hij nog een advies voor zijn opvolger? ,,De competitie is lang, dus het kost wat vrije tijd op zaterdag. En verder, geniet van de mooie momenten in het voetbal.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder