Martin Abbenhuis (ODB): ,,Alleen tevreden met kampioenschap”

De winterstop kwam voor de voetbalclubs eerder dan gepland. Door coronamaatregelen werd de competitie (wederom) stilgelegd. Een goede gelegenheid om met diverse trainers van clubs uit de derde klasse (zaterdag/zondag) kort terug te blikken, maar ook vooruit te kijken naar de tweede seizoenshelft.

Tekst: Ton Beije

Deel 5: Martin Abbenhuis (foto) – trainer ODB

Hoe kijk jij terug op de eerste seizoenshelft?

,,Wij kijken matig tevreden terug op de eerste seizoenshelft. Na een matig begin kwamen we redelijk op stoom aan het einde, totdat de competitie weer werd stil gelegd door corona.”

De plek waar ODB nu staat op de ranglijst, is dat een terechte?

,,We staan terecht in de top drie en met wat discutabele beslissingen van de scheidsrechter in de wedstrijden tegen Kethel Spaland en Voorschoten’97 had het wat beter gekund, maar uiteindelijk sta je waar je hoort te staan.”

Heb jij enige angst dat de competitie eventueel niet wordt uitgespeeld?

,,Mee hoor, ik heb geen angst dat de competitie niet wordt uitgespeeld. Ik denk dat de KNVB er alles aan gaat doen en aan gelegen is om de competitie uit te laten spelen.”

Hoe gaat jouw voorbereiding er uit zien op die tweede seizoenshelft?

,,Wij starten zondag 9 januari met trainen in de vorm met de regels die nu gelden. Hopelijk kunnen we na 14 januari weer onder normale omstandigheden trainen. Ons trainingskamp in Hoenderlo hebben we verplaatst naar mei. Hopelijk kan dat dan ook onder normale omstandigheden plaatsvinden.”

Wat verwacht je van jouw team de rest van de competitie bij een herstart?

,,Wij verwachten net als in het begin van het seizoen het kampioenschap. We zijn met niks anders tevreden en gaan daar alles voor doen om dat te behalen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder