Nacompetitie 3e/4e klasse: Vredenburch ronde verder ten koste van VCS

|||||||||||||||||

In de eerste ronde van de nacompetitie om een plaats in de derde klasse zaterdag stonden Vredenburch en VCS tegenover elkaar in de wei. De Rijswijkers trokken aan het langste eind en mogen nog dromen van de derde klasse.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Al na vijf minuten opende Vredenburch de score in het duel met VCS. Een voorzet van Lako Hamad werd door Richard van Tier achter doelman Dennis Winkel gewerkt: 1-0. De Haagse bezoekers kregen daarna een flink aantal kansen. Né-Shawn Morris kreeg vier keer de mogelijkheid om te scoren, maar kon het net niet vinden. In de 39e minuut was het dan toch raak voor VCS. Uit een snelle vrije trap volgde een counter en kon Colling Seintje de gelijkmaker scoren: 1-1.

In de tweede helft was er weinig gevaar voor beide doelen. Pas in de zeventigste minuut werd er weer gescoord. Uit een lange bal kon Rico Deekman vanaf de linkerkant de 2-1 aantekenen. Het duel moest worden stilgelegd nadat arbiter Manuel Lopes niet meer verder kon. Hij werd vervangen door Ed Pieterman die de slotfase voor zijn rekening nam. Er werd niet meer gescoord, waardoor het duel eindigde in 2-1.

VCS mag het komend seizoen opnieuw proberen in de vierde klasse. Vredenburch speelt aanstaande zaterdag in de tweede ronde om 14.30 uur tegen Zinkwegse Boys. Ook dit duel wordt in Rijswijk gespeeld.