Nacompetitie: Uitwedstrijd van Die Haghe van dinsdag naar zaterdag

Die Haghe hoeft dinsdag niet af te reizen naar vv Waterwijk in Almere. De KNVB heeft de wedstrijd verplaatst naar zaterdag, aangezien het andere duel voor een plaats in de eerste klasse, tussen BFC en AFC ook is uitgesteld. Dat alles heeft te maken met een door de KNVB toegewezen protest van Maarssen.

Tekst: Ton Beije

Maarssen had namelijk bij de voetbalbond een klacht ingediend naar aanleiding van de afgelopen zaterdag gespeelde wedstrijd uit tegen AFC. Dat betekent dat de laatste dertien minuten van de verlenging van AFC-Maarssen komende donderdag opnieuw moeten worden gespeeld.

Protest

Maarssen tekende protest aan omdat de scheidsrechter een extra wissel in de zeventiende minuut van de verlenging niet toestond, terwijl een ploeg volgens de KNVB-reglementen in de verlenging die extra wissel wel mag toepassen.

Uiteindelijk verloor de ploeg van interim-trainer Etienne Kelders de wedstrijd tegen AFC met 1-0 en was daarmee uitgeschakeld voor promotie. De enige treffer van AFC viel namelijk in de laatste dertien minuten. Het duel wordt nu dus komende donderdag hervat bij een 0-0 stand.

Om die reden gaat ook de voor dinsdag geplande wedstrijd tussen BFC en AFC niet door. De KNVB heeft daarop ook het duel van Die Haghe (uit tegen Waterwijk) verplaatst naar zaterdag. Op die dag wordt dan ook gespeeld de ontmoeting tussen BFC en AFC of Maarssen.

Trainer Wim de Jong (foto) krijgt daarmee tot zijn tevredenheid wat extra rust en hoeft de club bovendien niet op een doordeweekse dag te reizen naar Almere.