Nacompetitie vrouwen: Die Haghe handhaaft zich door zege op VVAC

||||||||||||||||||

Die Haghe stond in de finale van nacompetitie van zaterdag 2e/3e klasse tegenover VVAC. De tegenstander uit Ottoland had de eindstrijd bereikt door een duidelijke 5-0 overwinning op Ariston’80.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

Op het veld van sv Charlois in Rotterdam kreeg Die Haghe in de openingsfase meteen een aantal kleine kansen. In de dertiende minuut werd een hoekschop van VVAC weggetrapt naar voren. Op de middenstip kopte Romy Batist de bal waarna Britt de Wit doorbrak aan de rechterkant en de bal langs Renata Kroes in de verre hoek schoot: 1-0.

In de twintigste minuut speelde aanvoerster Britney Kleij de bal verkeerd terug. VVAC-speelster Marlies Terlouw kon niet profiteren. Haar schot werd op de doellijn weggewerkt door Sanne Jansen. Aan de andere kant kon Britt de Wit meteen daarna niet scoren. VVAC werd sterker, maar Nienke van Elk, Daniëlle de Ruijter en Evy Vlot konden sluitpost Zinah El Sayed niet passeren.

In het begin van de tweede helft kreeg VVAC de meeste kansen. Die Haghe hield stand tot de zestigste minuut. Een overtreding op Laura Kortleve in het strafschopgebied werd door arbiter Rick Verheij terecht bestraft met een strafschop. Eline Dekker schoot de 1-1 binnen vanaf elf meter. Negen minuten later werd Britney Kleij in de rug geduwd en ook dit leverde een strafschop op. Britt de Witt wist wel raad met de geboden kans en bracht Die Haghe op een 2-1 voorsprong.

VVAC drukte daarna Die Haghe naar achteren zonder echt gevaarlijk te worden. De stand bleef 2-1, waardoor de Haagse ploeg zich handhaafde in de tweede klasse. Na afloop bedankte vertrekkend coach Frank Teunissen zijn team voor de knappe prestatie en verwelkomende zijn opvolger Hans van Heeteren, die als toeschouwer aanwezig was.