Nacompetitie zaterdag 3e/4e klasse: RVC/Celeritas ook volgend seizoen vierdeklasser

|||||||||||||||||||||||||||||||||||

Een uitstekend seizoen is voor RVC/Celeritas in mineur geëindigd. Het allesbeslissende duel voor promotie naar de derde klasse werd verloren. Op het terrein van Tweede Divisionist Excelsior Maassluis ging de ploeg van Dennis Young met 3-1 onderuit tegen Excelsior’20 uit Schiedam.

Tekst: Hans Kulk          |    Foto’s: Aad van der Knaap

Een knotsgek seizoen is voor RVC/Celeritas ten einde. Helaas niet met de zo gewenste promotie naar de derde klasse. In de competitie moesten Dennis Young en consorten Oliveo voor laten gaan en in de finale van de nacompetitie uiteindelijk Excelsior’20.

In Maassluis kwam de Rijswijkse vierdeklasser al na elf minuten op een 1-0 achterstand. Voor het Schiedamse Excelsior’20 was Mitchell ‘Mitta’ Schrauwers trefzeker. RVC/Celeritas kreeg wel wat kansjes, maar de keeper en de paal stonden de gelijkmaker voor rust in de weg.

Na de pauze veranderde er eigenlijk niets in het spelbeeld. Excelsior’20 was de betere ploeg, kreeg ook de nodige kansen, maar het was RVC/Celeritas dat scoorde. De immer scherpe aanvaller Jergo Leijdekkers zorgde na 61 minuten voor de gelijkmake: 1-1.

Kon de ploeg van Dennis Young de wedstrijd doen kantelen? Men hoopte aan Rijswijkse kant van wel, maar met nog iets meer dan een kwartier op de klok kwam Excelsior’20 voor de tweede maal op voorsprong. Lorenzo Pierau schoot de 2-1 in de touwen.

RVC/Celeritas knock-out? Nog niet. Vijf minuten voor tijd voorkwam de paal dat het 2-2 werd. Uit een counter werd het nacompetitieduel uiteindelijk definitief beslist. Dalton Dado schoot de promotiekansen van de Rijswijkers met zijn treffer definitief aan diggelen.

Uithuilen en opnieuw beginnen. Niets anders rest Dennis Young en zijn elftal. Het was een mooi sprookje, dat uiteindelijk plaatsmaakte voor een fikse kater.