Nacompetitie zaterdag Hfd.kl./1e klasse: Geen promotie voor Voorschoten’97

Voor Voorschoten’97 zit de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse er na zaterdag op. In Wezep ging de ploeg van vertrekkend coach Nick Poot (foto) met maar liefst 5-1 onderuit tegen WHC. Ook komend seizoen spelen de groen-gelen, dan onder leiding van Jonathan Jonk, in de eerste klasse.

Tekst: Hans Kulk

Zonder de afwezige Thom Wijnalda, veelvuldig topscorer voor de Voorschotenaren, gingen de groen-gelen een moeilijke middag tegemoet in Wezep. Dat bleek al direct in de beginfase van het duel in de halve finale van de nacompetitie. WHC kreeg al direct een aantal goede kansen op de openingstreffer. In de eerste minuut moest doelman Mackaay al handelend optreden, amper twee minuten later gevolgd door een bal op de paal. Voorschoten’97 was gewaarschuwd. Toch kwam de thuisploeg binnen veertien minuten op een verdiende 1-0 voorsprong. Een intikkertje voor Sander Krijns, spits van WHC, die het leder van de lat zag terugspringen.

Vogelvrij

Na exact een half uur verdubbelden de gastheren de score. Sander Krijns, vogeltjevrij, schoot de 2-0 in de touwen. En het werd nog erger voor de vertrekkende Nick Poot en zijn ploeg. Vijf minuten voor het rustsignaal bracht Stef van Oene de tussenstand op 3-0.

Strijd over

Game over? Of kwam er een Voorschoten 2.0 uit de kleedkamer? Dat leek er even op toen A-junior Miquel Boersma na zestig minuten de 3-1 aantekende. Maar amper honderdtwintig tellen later bracht de thuisploeg het verschil weer op drie. Net als Sander Krijns scoorde ook Stef van Oene zijn tweede van de middag. De strijd was gestreden in een warm Wezep. Het werd in de slotfase zelfs nog 5-1 voor WHC door een prachtig doelpunt van Sargon Gouriye.

Voorschoten acteert volgend seizoen derhalve opnieuw in de eerste klasse, maar dan zonder Nick Poot. Hij wordt opgevolgd door Jonathan Jonk. Een nieuw seizoen, een nieuwe coach. Wellicht lukt het dan, mét Thom Wijnalda, wél.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder