Nacompetitie zondag 1e/2e klasse: HVV door zege op KDO in tweede ronde

||||||||||||||||||

Het duel tussen HVV en KDO werd gespeeld op het tweede (kunstgras)veld omdat de cricketers van HCC op het hoofdveld speelden. In een leuk en spannend duel had HVV het betere van het spel en kreeg ook de meeste kansen.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

In de eerste helft zagen ongeveer 200 toeschouwers Dante van der Heijden, Joppe Dekker en Felipe Bello in het eerste kwartier kansen missen. In de 21e minuut werd HVV-er Tommie Steens in het strafschopgebied neergelegd. Scheidrechter Arjan Verhoeve wilde van niets weten en liet het spel doorgaan.

Vier minuten later kreeg KDO haar eerste kans. De 17-jarige HVV-doelman Guus Dicke hield met een mooie redding zijn doel schoon.  Daarna waren de kansen voor HVV, maar verdediger Wouter Vrijmoet, Tommie Steens (2x) en Joppe Dekker konden hun pogingen niet in een doelpunt omzetten.

In de tweede helft overrompelden de mannen van coach André Wetzel KDO volledig. Na een aantal mislukte kansen beloonden de Kroonleeuwen zich pas na 66 minuten spelen. Na een mooie voorzet van Wouter Vrijmoet kon Quinten Jakobs knap van de zijkant de bal langs doelman Jesper Oudshoorn inkoppen: 1-0.

Met een aantal verse krachten in het veld werd het spel van KDO wat beter en probeerden de bezoekers in het laatste kwartier HVV nog pijn te doen. Met een volley was Sven Vlasman dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Dicke keerde de inzet. Het duel eindigde in een 1-0 zege voor HVV. Na afloop laaide de frustratie op bij KDO en zag scheidsrechter Arjan Verhoeve zich genoodzaakt om Joeri Stange van de ploeg uit De Kwakel nog een rode kaart te tonen.

HVV treft in de tweede ronde een oude bekende. Competitiegenoot Antibarbari is dan de tegenstander. Het duel zal waarschijnlijk aanstaande donderdag om 20.30 uur aanvangen.