Nacompetitie zondag 2e/3e klasse: Jeugdig Stompwijk’92 ten onder

Op het terrein van vv Alphen moest Stompwijk’92 haar meerdere erkennen in ESTO, dat vocht voor lijfsbehoud. De mannen van vertrekkend trainer Patrick Kamperveen (foto) kwamen er niet aan te pas tegen de club uit Bodegraven.

Tekst: Roland van der Linden

Bij Stompwijk’92 had maar een beperkt aantal spelers ervaring met het spelen van een duel met grote belangen. De jeugdige ploeg van Stompwijk’92 draaide de afgelopen weken al stroever dan eerder in de competitie. De druk van het duel, het vele publiek en het vuurwerk vooraf leken een verlammende werking te hebben op de Stompwijkers.

Druk

In de 35e minuut nam ESTO verdiend de leiding in het duel. Stompwijk’92 probeerde wel druk te zetten, maar vergat dan de bal in bezit te krijgen. In de rust bracht Kamperveen een aantal meer ervaren spelers in om het tij nog te keren. Dit ging tien minuten goed, totdat ESTO de tweede treffer produceerde.

Over en sluiten

Het was over en sluiten voor Stompwijk’92. Acht minuten later stond drie man in de verdediging te slapen en viel het derde tegendoelpunt. Na de 4-0 in de 70e minuut kon Nick Ammerlaan de eer nog redden en bepaalde hij de eindstand op 4-1. Stompwijk’92, dat overstapt naar het zaterdagvoetbal, zal dan net als dit seizoen uitkomen in de derde klasse. De supporters scandeerden ter afscheid nog de naam van trainer Patrick Kamperveen.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder