Oefenvoetbal: DSO voor rust simpel langs HMSH

|||||||||||||||||||||

Dinsdagavond speelde het Zoetermeerse DSO haar tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Afgelopen week werd er nog met 3-1 verloren van de Feyenoord-amateurs op sportpark Varkenoord. Dinsdagavond was HMSH uit Den Haag te gast op sportpark Bentwoud.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

Na een kwartier spelen kwamen de gastheren op een 1-0 voorsprong. Een steekbal van Brandon Tichem werd afgerond door de nieuwe aanwinst, spits Anouar Zibouh. Zibouh, afkomstig van Scheveningen, scoorde een kleine tien minuten voor de rust ook de 2-0 na een assist van Geert Koonen. HMSH had in de eerste helft niet veel in te brengen tegen DSO. De laatste vijf minuten van de eerste helft waren direct beslissend voor de wedstrijd, want in die laatste vijf minuten kwam DSO op een 4-0 voorsprong. Finn Brandt en Tim Ceder waren de doelpuntenmakers.

Na de rust veel nieuwe spelers in het veld, waardoor het spel voor de thuisploeg niet meer zo vloeiend verliep als de eerste vijfenveertig minuten. De Hagenezen kregen daardoor meer vat op de wedstrijd en hierdoor ontstonden ook meer kansen voor HMSH. Tot scoren kwamen ze echter niet. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Sahr Kabuta nog een aantal uitstekende kansen en had hiermee de score moeten verhogen, maar hij was niet scherp genoeg. En zo werd er in de tweede helft niet meer gescoord en was de ruststand tevens de eindstand: 4-0.