Oefenvoetbal: Effectief Quick O23 klopt RKAVV O23

||||||||||||||||||||

Quick O23 heeft competitiegenoot RKAVV met een flinke marge verslagen. Op Nieuw Hanenburg gingen de Haantjes een stuk zuiverder om met de kansen dan de bezoekers.

Tekst: Jonas Bloemen          |      Foto’s: Aad van der Knaap

Al na drie minuten opende Quick de score. Na een miscommunicatie tussen doelman Van der Helm en Erik Lever profiteerde aanvalsleider Alejandro Dhoen van Quick optimaal: 1-0. Tien minuten later stond ook de 2-0 al op het scorebord. Thomas van Haaften verdubbelde met een rake kopbal uit een hoekschop de score.

Vervolgens kreeg ook RKAVV na een paar vlot lopende aanvallen een aantal kansen. Zo was Luuk Gijsbertsen dicht bij een treffer en zag Tomás Da Palma Horta zijn schot op de paal belanden. Ook Bill Orifa had de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar van dichtbij schoot hij in het zijnet. Op slag van rust was het plotseling weer Quick dat de klok sloeg. Een rake vrije trap op de rand van het zestienmetergebied van Ferdi Ekenci betekende een 3-0 ruststand.

Ook na de pauze kreeg RKAVV grote kansen. Na goed voorbereidend werk van Sebastián Haarlemmer schoot Mika Akarsu voor een leeg doel hoog over. Niet veel later lukte het Sebastián Haarlemmer zelf ook niet om van dichtbij doel te treffen. Op aangeven van Faisel Kocaman maaide Haarlemmer over de bal heen. Aan de andere kant toonde Quick zich ook in het tweede bedrijf effectief. Uit een hoekschop verdween de bal via Quick Ole Kuperus in het doel: 4-0. De eindstand werd een kwartier voor tijd op 5-0 bepaald door een schot in de korte hoek van Yannick Hilpert.