Oefenvoetbal: FC ’s-Gravenzande en HBS in evenwicht

||||||||

Vanwege de verwachte hoge temperaturen begon de wedstrijd tegen HBS al om elf uur. In de aanloop naar de competitie is HBS al een aantal jaren een vaste oefenpartner. Vorig jaar werd deze wedstrijd bij HBS gespeeld en eindigde in een 2-2 gelijkspel, voor FC ’s-Gravenzande waren Frank Broos en Ardi Luijendijk de doelpuntenmakers. Nu was FC ’s-Gravenzande gastheer op dit wat ongebruikelijke aanvangstijdstip.

Tekst: Jan Hoogenraad       |      Foto’s: Pieter Vermeer

Ondanks de warmte kregen de toeschouwers een levendige eerste helft te zien. Een eerste poging was er voor Yordi Klepke, maar hij schoot over. In de negende minuut kwam HBS op voorsprong toen Fabian Hilpert de bal eenvoudig achter Edgar Leerdam kon tikken: 0-1. Hierna waren er wat mogelijkheden voor de thuisploeg, op aangeven van Rick Boers kopte Sil van Ooijen de bal over de lat en een uithaal van Yuri Westhoff kwam via een been van een verdediger met enige moeite toch nog in handen van HBS-doelman Delano Kortstam. Na een foutje in de verdediging van de thuisploeg leek Jedsel Markes de marge te vergroten, maar hij schoot tot zijn eigen verbazing naast.

Na bijna een kwartier spelen kwam FC ’s-Gravenzande op gelijke hoogte toen Roy Vermolen de bal met een uithaal in het doel schoot: 1-1. Ondanks dat HBS in deze fase de wat betere ploeg was, waren de kansen voor de thuisploeg. Zo schoot Roy van Beek op aangeven van Frank Broos de bal in het zijnet. Na dik een half uur spelen kwam FC ’s-Gravenzande op een 2-1 voorsprong toen Roy van Beek vrij voor de HBS-doelman opdook en het prima afrondde. Er waren voor rust kansen op een grotere voorsprong, na een prima aanval via Roy Vermolen, Frank Broos en Daan Struckman was het vier minuten voor rust Yuri Westhoff die de bal zomaar voor het inkoppen had, maar hij zocht het doel te hoog.

Na rust was de wedstrijd een stuk minder levendig, maar dat was niet verwonderlijk met deze temperaturen. Al na twee minuten scoorde na een uitgespeelde aanval weer Fabian Hilpert, die daarmee de 2-2 stand op het scorebord bracht. De kansen voor beide ploegen in de rest van de wedstrijd waren op één hand te tellen. Frank Broos zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt worden en op aangeven van Broos was het Yordi Klepke die nog kansrijk was maar de bal niet goed raakte. Voor HBS schoot Martijn Le Congé over, een schotje van invaller Luca van Leeuwen werd door Edgar Leerdam gestopt en met een prima redding van de doelman werd een actie van Ilias Kariouh niet bekroond. Gaandeweg nam de tweede helft de vermoeidheid bij de spelers toe. Evenals vorig jaar werd het ook nu een eindstand van 2-2.

Scheidsrechter Danny Kaijen met zijn assistenten Giovanni Verhoeve en Fabiany Lugtigheid hadden het niet moeilijk in deze wedstrijd.