Oefenvoetbal: Geen treffers bij HBS tegen Forum Sport

|||||||||||||||||||||

Het was voor de nieuwe trainer Bas Steffens van Forum Sport deze zaterdag een bijzondere oefenwedstrijd. Aan de ene kant het eerste oefenduel van Forum Sport dit seizoen, aan de andere kant een wedstrijd tegen de club waar hij de afgelopen drie seizoenen de hoofdtrainer was.

Tekst: Jean Nederlof     |     Foto’s: Aad van der Knaap

Bij Forum Sport was de trouwe aanhang vooral nieuwsgierig naar de huidige selectie met een aantal nieuwe spelers. Voor HBS was het de afsluiting van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij HBS twee spelers met een Forum Sport-verleden: Ian Baggerman en Jerove Goodett.

De eerste helft was het een interessant duel. Een technisch en wat meer op elkaar ingespeeld HBS kreeg te maken met een Forum Sport, dat veel energie in de wedstrijd gooide. En dat compenseerde het verschil. Beide ploegen kregen een aantal kansen. Edo Saurwalt en Haitem el Marid kregen namens Forum Sport de kans de eerste treffer van het seizoen te maken. In beide gevallen was de keeper van HBS de sta in de weg.

Na rust veel wissels aan Forum Sport-kant. HBS werd sterker en drukte Forum Sport veel terug op eigen helft. Ook conditionele aspecten speelden daarbij een rol. HBS kreeg een paar goede mogelijkheden. Maar de onverzettelijkheid van de Forum Sport-verdediging, met doelman Petter van Pruijssen – overgekomen van RKAVV – als betrouwbare doelman, zorgde ervoor dat HBS niet kon scoren.

De uiterst sportieve wedstrijd eindigde daarmee in een 0-0 gelijkspel. Aanstaande dinsdagavond speelt Forum Sport op eigen terrein de volgende oefenwedstrijd tegen het Rotterdamse Neptunus. Aanvang 20.00 uur. HBS begint volgend weekend aan de strijd om de punten in de Vierde Divisie.