Oefenvoetbal: Gelijkopgaand duel SJC-Scheveningen eindigt in gelijkspel

|||||||||||||||||||||||

Scheveningen had de primeur om als eerste tegenstander van SJC in de oefencampagne op het nieuwe sportcomplex te spelen. Op een kunstgrasmat, waarin ook echt gras is verwerkt, wat leek op een biljarttafel. Na afloop van de wedstrijd gaven enkele spelers van Scheveningen aan erg enthousiast te zijn over dit nieuwe veld. SJC bood goed tegenstand en kon na het laatste fluitsignaal uiterst tevreden zijn met de gelijke stand van 1-1.

Tekst: John Carlier          |         Foto’s: Aad van der Knaap

Voor Scheveningen was het alweer de vierde oefenwedstrijd en voor SJC de eerste. Ook had SJC pas één week getraind. De weersomstandigheden gaven wederom aanleiding om halverwege de eerste en tweede helft een drinkpauze in te lassen. Gelet op de temperatuur was de snelheid aan beide kanten niet optimaal.

Het was SJC, dat via Wesley Haasnoot een eerste speldenprikje uitdeelde door de bal in de achtste minuut van buiten het strafgebied te schieten waarbij de bal recht in de handen van keeper Kenny Lipman terechtkwam. In de negentiende minuut was het wel raak. Tom Duindam kreeg een dieptepass goed onder controle, ondanks het feit dat hij gehinderd werd, maar kon toch alleen op de keeper afgaan. Buiten bereik van de Scheveningse doelman vond hij de linkerhoek en bracht daarmee de stand op 1-0.  Een verrassende voorsprong.

Een minuut later kreeg SJC zelfs de tweede mogelijkheid om vanuit een corner te scoren, maar de verdediging van Scheveningen wist dit te voorkomen. Tot aan dat moment was Scheveningen nog niet gevaarlijk geweest. In de 23e minuut gaf de scheidsrechter het signaal voor een drinkpauze. Tijdens deze pauze maakten beide trainers ook gebruik om één en ander te bespreken.

Na deze pauze kwam Scheveningen goed uit de startblokken en forceerde direct een corner. Het leverde niet direct het gewenste resultaat op. Wel was zichtbaar dat Scheveningen met deze stand geen genoegen nam en kreeg het via Maarten Rieder de kans om de stand gelijk te trekken, maar ook bij zijn schot belandde de bal recht in de handen van keeper Lex Hoogervorst.  Voor deze scoringskans haalde trainer Marcel IJzerdoorn de doelpuntenmaker eruit en bracht Chris Hoogervorst in het veld. Hierna kreeg Scheveningen nog wel twee corners, maar de stand bleef tot aan de rust 1-0.

De tweede helft werd in het bijzonder geaccentueerd door het wisselen van spelers bij beide teams. Opvallend daarbij was wederom het inbrengen van Yasin El-Harrab, het van het Zweedse Malmö afkomstige talent, dat wederom de kans kreeg om zijn kwalilieten te tonen.

Nadat SJC via Timo Ruigrok in de na bijna een uur spelen een vrije trap mocht nemen op de rand van het strafgebied zonder resultaat, was het direct daarna Scheveningen, dat via Freek van Eijk de stand met een bekeken schot op 1-1 kon zetten. In eerste instantie testte Michael de Niet de keeper, waarbij de bal werd gestopt, maar wel terugkwam in het veld. Van Eijk maakte daar dankbaar gebruik van.

Na diverse wisselingen aan beide kanten werd in de 71e minuut weer een drinkpauze ingelast. Direct na deze pauze had Freek van Eijk de kans om Scheveningen op voorsprong te zetten. Hij had een leeg doel voor zich, maar kon geen goede richting aan de bal geven, waardoor deze over de achterlijn rolde.

Aan beide kanten werd hierna nog wel gewisseld, maar ook de corners die beide teams in de laatste fase van de wedstrijd kregen, veranderden niets aan de stand. SJC speelt aanstaande dinsdag voor de tweede oefenwedstrijd tegen UVS thuis en Scheveningen vervolgt de oefencampagne met een uitwedstrijd bij de zondagploeg van Westlandia.