Oefenvoetbal: Kop is eraf voor SVC’08 en Graaf Willem II/VAC

|||||||||||||

Na de trainingen deze week stond de eerste oefenwedstrijd op het programma. Het tijdstip van de aftrap was vanwege de hitte vervroegd naar elf uur. SVC’08-trainer Jeffrey Frijters had de selectie opgedeeld in twee teams, die ieder een helft in actie zouden komen.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Vierdeklasser Graaf Willem II/VAC gaf in het begin van de wedstrijd goed partij en SVC’08, met een aantal nieuwe gezichten in de ploeg, kon moeilijk haar draai vinden. Maar naarmate de eerste helft vorderde kreeg SVC’08 de overhand. In de twintigste minuut kon Thomas Hughes van dichtbij de 1-0 hard achter doelman Milco Vermeer schieten op aangeven van Sherdinant Michel (overgekomen van Vitesse Delft). Tien minuten later was het opnieuw raak. Norvin Mercera (eveneens ex-Vitesse Delft) ging heel gewillig naar de grond en mocht een penalty nemen. Deze schoot hij onberispelijk raak: 2-0.

Graaf Willem kreeg het moeilijk en in de laatste vijf minuten van de eerste helft liet nieuwkomer Björn Balzer (Alpense Boys) zich gelden. Eerst met een actie op de achterlijn waarbij hij Coen Soonieus in staat stelde te scoren (3-0) en vlak daarop met een steekbal op Norvin Mercera die zijn tweede treffer hard binnenschoot: 4-0.

Na rust een geheel ander elftal binnen de lijnen voor SVC’08, dat zich in de eerste minuut liet verrassen, waardoor Graaf Willem II/VAC de 4-1 kon scoren. Verder ontstond er weinig gevaar voor keeper Alex van der Werf en bepaalde Bassel El Sharif de eindstand op 5-1 na een goede actie van Coen Soonieus.

Er vallen weinig conclusies te trekken na zo’n eerste oefenwedstrijd, maar zonder op de zaken vooruit te lopen is duidelijk dat de selectie sterker is geworden, de onderlinge concurrentie vergroot en het scorend vermogen is toegenomen bij gastheer SVC’08.