Oefenvoetbal: RKAVV op valreep via strafschop naast Jodan Boys

||||

Lang leek RKAVV tegen Jodan Boys af te stevenen op een nipte 0-1 nederlaag. De Leidschendammers kregen, zeker na rust, kansen genoeg op een beter resultaat. Pas in de slotminuut kwam RKAVV via een benutte strafschop alsnog langszij: 1-1.

Tekst: Ton Beije

RKAVV, dat flink wat spelers miste, zag het bezoekende Jodan Boys de eerste kans van de wedstrijd krijgen. Al na zes minuten spelen zette Rick Wils Daan van Leeuwen vrij voor het RKAVV-doel, maar de inzet ging voorlangs. Het tempo lag – van beide kanten – hoog in de eerste twintig minuten, maar gescoord werd er niet.

Halverwege het eerste bedrijf kreeg RKAVV een dot van een kans, maar de bal belandde op het hoofd van Daan van Leeuwen van Jodan Boys. Met nog zeven minuten op de klok in het eerste bedrijf namen de bezoekers uit Gouda de leiding. Een prima diepe bal van Dirk Pieter Rietveld kwam aan bij Rick Wils, die via keeper Mike ten Kroode doel trof: 0-1. Op slag van rust kreeg RKAVV nog de mogelijkheid op gelijke hoogte te komen na een verkeerde terugspeelbal van Michel Verkaik, maar de RKAVV-spits wist niet doeltreffend af te ronden.

Kansen

Ook vlak na de pauze was de eerste grote kans voor RKAVV, maar de bal werd net naast het Goudse doel geschoten. Vlak daarna een mogelijkheid van Jodan Boys, maar op aangeven van Wils kopte Stefan den Horder de bal net over. Aan de andere kant kreeg RKAVV genoeg kansen om de score gelijk te trekken, maar doelman Luuk Brand liet zich niet passeren. RKAVV verzuimde in de tweede helft doelpunten te maken en keek dus nog steeds tegen die 0-1 achterstand aan.

Waar RKAVV faalde in de afwerking kwam Jodan Boys bijna op 0-2. Luc Dielhof zette met een steekpass Stefan den Horder vrij voor het RKAVV-doel, maar de afwerking liet te wensen over. Vlak voor tijd nog een mogelijkheid voor de bezoekers, maar Rick Wils knalde de bal op de benen van RKAVV-goalie Ten Kroode, die nog enkele goede reddingen verrichtte. Terwijl iedereen zich leek de verzoenen met een krappe 0-1 winst voor Jodan Boys, kwam RKAVV op de valreep toch nog – verdiend – langszij. Michel Verkaik maakte in de slotminuut hands in het strafschopgebied, zodat de bal op de stip terechtkwam. Luuk Gijsbertsen gaf doelman Brand vanaf elf meter geen kans en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1. De arbiter floot na deze treffer gelijk voor het einde.