Oefenvoetbal: RKAVV vergeet zichzelf te belonen tegen Scheveningen

||||||||||||||||||||||||||||

In een vermakelijk duel heeft Scheveningen RKAVV met minimaal verschil verslagen. Een uitslag die menig toeschouwer heeft verbaasd. De Leidschendamse hoofdklasser had bijna de gehele wedstrijd het betere van het spel, maar na negentig minuten stapte Tweede Divisionist Scheveningen met een 2-1 overwinning van het veld.

Tekst: Jonas Bloemen             |       Foto’s: Aad van der Knaap

RKAVV kreeg na zes minuten de eerste kans. Uit een hoekschop van Ayoub Boukhari kopte Tristan Croes rakelings naast. Het vervolg ontpopte zich tot een vermakelijk treffen. RKAVV had vooral balbezit maar het kwam, net als Scheveningen, niet tot echt grote kansen. Met nog ruim vijf minuten tot de rust nam Scheveningen plots de leiding. De assistent-scheidsrechter stond even niet op te letten en zag over het hoofd dat Donovan de Groot letterlijk anderhalve meter buitenspel stond. Zo kon De Groot, die zelf ook wist dat hij in buitenspelpositie stond, eenvoudig de 1-0 maken. Omdat de arbitrage, waarover bij beide ploegen sowieso al veel te doen was, het liet gaan was de voorsprong voor Scheveningen een feit. In de slotminuut van het eerste bedrijf kreeg RKAVV ook nog een goede mogelijkheid. Na een prachtige aanval, die opgezet werd door Jubilee Djan, legde Remco Overdevest de bal met zijn borst panklaar voor Jaydi Walta. Walta volleerde de bal echter net naast.

Ook na rust liet RKAVV brutaal het beste spel zien op Houtrust. Scheveningen had moeite met de manier waarop RKAVV speelde en na tien minuten kreeg Remco Overdevest twee grote kansen op de gelijkmaker. De bal ging er niet in, maar na ruim een uur was Overdevest de aangever bij de Leidschendamse gelijkmaker. Het goede spel werd uiteindelijk toch beloond met een treffer. Na een één-tweetje tussen Edwin Agyare en Remco Overdevest rondde Agyare af: 1-1.

RKAVV ging na de gelijkmaker op zoek naar meer en in het vervolg dienden ook meer serieuze kansen zich aan. Zo deed RKAVV te weinig met twee indirecte vrije trappen in het zestienmetergebied. Ook Joep Roovers had de 1-2 op zijn schoen. Hij ging alleen op doelman Van Der Maaten af, maar uiteindelijk bracht Jari de Jong redding. Waar het wachten was op een Leidschendamse voorsprong, viel het doelpunt zeven minuten voor tijd aan de andere kant. Invaller Irshan Jagbandhan wist met zijn eerste balcontact direct doelman Justin Groeneweg te verschalken: 2-1.

Die voorsprong gaf Scheveningen in het restant niet meer uit handen. De echte winnaar van deze voetbalmiddag was echter het publiek. Sportpark Houtrust was prima gevuld en de aanwezigen hebben een heerlijke pot voetbal gezien.