Oefenvoetbal: Scheveningen boekt – nu op TOGB – tweede winst

|||||||||||||||||||||||

Op sportpark Houtrust speelde Scheveningen tegen het naar de Derde Divisie gepromoveerde TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Het werd uiteindelijk 2-0 voor Scheveningen in een duel dat in driemaal dertig minuten werd afgewerkt.

Tekst: John Carlier       |      Foto’s: Aad van der Knaap

Een oefenwedstrijd die op verzoek van trainer Mark Schuur van TOGB gespeeld werd door middel van drie keer dertig minuten. Als gevolg van de eerste oefenwedstrijd van TOGB en één week trainen wilde hij meerdere coachmomenten hebben om met alle spelers het verloop van de wedstrijd te bespreken.

Hoewel Scheveningen iets verder is in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, heeft trainer John Blok ook gebruik gemaakt van een aantal jonge talenten om deze ook aan het wedstrijdritme te laten wennen. Ook TOGB maakte goed gebruik van alle wisselspelers.

Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd, maar het was toch zichtbaar dat Scheveningen iets verder is in de voorbereiding. Er werd in de beginfase onmiddellijk druk gezet waarbij twee corners werden geforceerd maar zonder het gewenste resultaat.

In de vierde minuut kwam al een mogelijkheid voor Scheveningen. Michael de Niet nam een dieptepass van Barry Rog goed op en probeerde doelman Moreno Zwarteveld met een kopbal te verrassen, maar zijn kopbal ging net over de lat. Direct hierna was het Jari de Jong die op de rand van het strafschopgebied een vrije trap mocht nemen, maar de bal werd door de muur gekeerd.

Door goed verdedigen maakte TOGB het Scheveningen niet gemakkelijk in die beginfase. Zo creëerde het zelfs in de elfde minuut de eerste mogelijkheid. Vanuit een vrije trap kopte nieuwkomer Glenn Zandbergen net over. Hierna was te zien dat Scheveningen conditioneel iets verder is en de thuisploeg bracht via Freek van Eijk de stand op 1-0. Een prachtige dieptepass van de goed spelende Maarten Rieder ging daaraan vooraf.

Tot aan de 27e minuut domineerde Scheveningen wel, maar TOGB maakte het de gastheren niet gemakkelijk. Wel verdiende Scheveningen in diezelfde minuut een penalty door het onderuithalen van Barry Rog. David Kappel bediende hem op maat, maar de scheidsrechter legde na de overtreding de bal net buiten het strafschopgebied. Jari de Jong mocht de vrije trap nemen en gaf de bal op maat aan Michael de Niet. Zijn schot ging over. Toch kwam aan het eind van dat eerste half uur de stand nog op 2-0. Vanuit een corner, perfect genomen door Maarten Rieder, kon David Kappel met een subtiele voetbeweging de stand op 2-0 brengen. Directe hierna floot de scheidsrechter af voor een drinkpauze en om daarna een start te maken met het tweede half uur. De spelers bleven op het veld.

TOGB bracht direct zeven wisselspelers in, waarbij ook de keeper. Ook Scheveningen wisselde in de 35e en 39e minuut. Opvallend was dat TOGB met deze wisselspelers meer druk kon zetten op de verdediging van Scheveningen. Het forceerde zelfs drie corners, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Tegen het eind van de tweede half uur plaatste Scheveningen nog een tegenstootje, maar zonder resultaat. Hierna was het weer tijd voor een drinkpauze en een coachmoment voor trainer Mark Schuur.

In het laatste half uur was het alleen maar wisselen van spelers, waarbij een opvallend detail tot uiting kwam. Scheveningen bracht Max Le Fèvre in het veld en hij functioneerde op de rechtsbuitenplaats zeer opvallend. De van het Zweedse Malmö afkomstige speler mocht laten zien wat hij kan. Opvallend was zijn snelheid en techniek, maar soms iets te ver doorgevoerd, waarmee hij zich etaleerde. Wellicht een aanwinst voor het team.

In het laatste half uur van de wedstrijd was de tank bij TOGB leeg en kon Scheveningen tevreden zijn met de stand. In de vierde oefenwedstrijd mag Scheveningen zaterdag aanstaande in Noordwijk aantreden tegen SJC.