Oefenvoetbal: Winst voor Excelsior M, FC Skillz en Voorschoten’97 onderuit

||||||||

Excelsior Maassluis was op eigen veld Jong Sparta Rotterdam net de baas. FC Skillz leek op weg naar een goed resultaat tegen Heinenoord, maar moest uiteindelijk een dikke nederlaag incasseren. Voorschoten’97 kwam er niet aan te pas tegen

Tekst Roland van der Linden          |      Foto’s: Ron Heinen

Excelsior Maassluis – Jong Sparta Rotterdam

In een sterke openingsfase kwam de thuisploeg al snel op een 2-0 voorsprong. Na vijf minuten spelen scoorde Nino Noordanus uit een bal van Luivienno Statia. Twee minuten na de 1-0 viel ook de tweede treffer voor de formatie van trainer Dogan Corneille. Opnieuw was Nino Noordanus scherp in de afwerking. De 2-0 bleef tot aan de rust op het bord staan.

Meteen na de hervatting schoten de Rotterdammers de aansluitingstreffer binnen. Invaller David Garden nam de 2-1 voor zijn rekening. In die stand kwam geen verandering meer.

ARC – Voorschoten’97

In Alpen aan den Rijn kwam Voorschoten’97 er niet aan te pas tegen ARC. De thuisploeg ging de rust in met een comfortabele 3-0 voorsprong op het scorebord door onder ander treffers van Boyd Baatje en Luca Tarani. Na de thee bleef ARC de overhand houden en eindigde het duel in 6-2. Boyd Baatje (2x) en Lilinho Martin namen de doelpunten van ARC voor hun rekening na rust. Voor Voorschoten’97 scoorden Maatoug en Ronnie de Roode de treffers.

Heinenoord – FC Skillz

In haar eerste oefenduel nam FC Skillz het op tegen sv Heinenoord, dat net als de Hagenaars in de tweede klasse uitkomt. In het vermakelijke duel nam FC Skillz de leiding in de zeventiende minuut via een flitsende aanval over rechts. Yad al Dabbak gaf een assist op op Chadion Melfor, die voor de 0-1 zorgde. Melfor stelde na een half uur spelen Naoufal el Haddioui in de gelegenheid om de 0-2 te scoren. sv Heinenoord maakte kort voor rust de aansluitingstreffer: 1-2.

In de rust werd massaal gewisseld. FC Skillz stelde elf nieuwe namen op en gaf de thuisploeg daardoor de gelegenheid om volledig terug te komen in het duel en uit te lopen naar een fikse 7-2 voorsprong. In de laatste minuten kon Abdel Tifi nog voor een 7-3 eindstand zorgen.