Oefenvoetbal: Zaterdagploeg sv Erasmus klopt nieuwe zaterdagtak van ODB

||||||||

Ook de zaterdagteams van sv Erasmus en ODB smaakten het genoegen eindelijk in een oefenpartij in actie te kunnen komen. Bij ODB, dat net gestart is met een zaterdagtak onder leiding van trainer Patrick Demmers, deden liefst dertien spelers mee, die zijn overgekomen van zijn vorige club DUNO.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

ODB begon aardig aan de wedstrijd, terwijl de formatie van trainer Patrick Vink aanvankelijk nog wat aan het zoeken was. De bezoekers kregen dan ook in het eerste kwartier twee kansen. Kevin Boer en Jonathan Roeleveld (ooit spelend voor ADO Den Haag en Scheveningen) wisten het doel van sv Erasmus echter niet te vinden.

Langzamerhand kwam ook sv Erasmus wat meer uit haar verdedigende stellingen en zag Christoper Melfort een kansje om zeep helpen. Nadat eerste op aangeven van Jerry Hogeboom Jonathan Roeleveld een inzet maar net voorlangs zag gaan, was het in de tegenaanval na bijna een half uur spelen wel raak voor sv Erasmus. Mitchell Beijersberg zorgde voor de 1-0. Vlak voor de rust stuurde Yeison Caucedo (sv Erasmus) zijn medespeler Mo Andin aan de rechterkant weg, maar zijn schot belandde via doelman Bas Swillens tegen de paal.

Direct na de pauze was ODB meteen gevaarlijk. Kevin van Loon zag op rechts goed de op links opkomende Jordi Mulder, die binnen een minuut de stand in evenwicht bracht: 1-1. Na twaalf minuten in het tweede bedrijf nam sv Erasmus andermaal de leiding. Na een voorzet van Giovanni van Spronsen wist Kasper Koers ODB-doelman Bas Swillens weer het nakijken te geven: 2-1. Halverwege de tweede helft had Mo Alladin pech met een schot op de paal van ODB. Negen minuten voor tijd kwam de eindstand van 3-1 op het bord te staan.

sv Erasmus-trainer Patrick Vink na afloop over zijn eerste oefenduel: ,,Dit was lekker en belangrijk  dat we weer eens een wedstrijd mochten spelen. Nog leuker is dat we hebben gewonnen van een goede ploeg. Ook waren we in het algemeen beter, omdat we ook het meeste balbezit hadden.”