RVC Celeritas herdenkt vandaag Peter Teunissen

Peter Teunissen is op donderdag 24 maart op 79-jarige leeftijd in Zoetermeer overleden. Hij was ooit grondlegger van vrouwenvoetbal in de regio Haaglanden en heeft Celeritas daarmee veel aanzien gebracht als trainer/coach van het toen roemruchte vrouwenteam.

Volgende week zaterdag 9 april, wordt bij RVC Celeritas, voorafgaande aan de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Semper Altius, Peter Teunissen herdacht in het bijzijn van familie en voetbalvrienden.

Peter Teunissen heeft voor het toenmalige Celeritas als trainer/coach van het vrouwenteam veel betekend. Zo won Celeritas als eerste club in Nederland de KNVB  beker voor vrouwen in 1981. Celeritas won toen in de finale met 4-3 van Puck Deventer.

Familie

De familie Teunissen loopt als een rode draad door de historie van (RVC) Celeritas heen. De broers Jos, Peter, Jerry en Stef kwamen gezamenlijk maar liefst zeven seizoenen lang voor het eerste elftal van de club uit. Naast hun actieve voetbalperiode hebben de broers ook nog heel veel betekend voor de club.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder