Scheveningen breidt seniorenselecties uit met O23-team

Scheveningen zal na dit seizoen een extra selectieteam vormen bij de senioren middels de inschrijving van een O23-team. Scheveningen 2 en Scheveningen O23 zijn de teams die op wedstrijddagen voornamelijk gevormd zullen worden uit de gezamenlijke selectie ‘Jong Scheveningen’, eventueel aangevuld met spelers vanuit de selectie van Scheveningen 1.

Daarmee wordt – in de eerste plaats – extra ruimte gecreëerd voor een flink aantal jeugdspelers die komend seizoen naar verwachting doorkomen vanuit O19-1. En verder voor spelers met een verleden bij de club of grote talenten uit de directe omgeving die zich via de selectie van Jong Scheveningen op termijn in de kijker willen spelen voor de hoofdmacht van Scheveningen.

Concentratie

Met een extra team ontstaat een grotere concentratie van talent dat zich – ten opzichte van een situatie met alleen Scheveningen 2 óf Scheveningen O23 – beter kan ontwikkelen vanwege meer intensiteit en concurrentie tijdens trainingen, een groter aantal speelminuten en verschillende weerstandsniveaus (zowel technisch/tactisch als fysiek en mentaal) die op dat moment passen bij de ontwikkelingsfase.

Aanstelling trainer O23

Voor de training en coaching van de selectie Jong Scheveningen samen met Stephan van der Steen en begeleiding van Scheveningen O23 op wedstrijddagen zal Scheveningen de komende periode naast Stephan van der Steen nog een extra trainer aanstellen.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder