Tweede Divisie: Defensie Scheveningen maakt Katwijk scoren moeilijk

|||||||||||||||||||||||||||

In speelronde drie werd op sportpark ‘De Krom’ de vissersderby gespeeld tussen Katwijk en Scheveningen. Hoewel de laatste twee ontmoetingen tegen Scheveningen voor Katwijk winst opleverden, is de balans over zes wedstrijden qua overwinningen voor beide teams toch in evenwicht. Dit keer bleven de drie punten ondanks goede tegenstand van Scheveningen weer in Katwijk.

Tekst: John Carlier           |      Foto’s: Aad van der Knaap

Veel publiek was getuige van deze op papier aantrekkelijke wedstrijd waarbij op basis van de resultaten in vorige seizoenen Katwijk toch als favoriet gezien mocht worden. De weersomstandigheden waren wederom van dien aard, dat er weer rekening moest worden gehouden met twee drinkpauzes.

Katwijk mocht beginnen met de aftrap en onmiddellijk ging het team in de aanval, waarbij de thuisploeg via Killian van Mil in de negende minuut al de mogelijkheid kreeg om te scoren. Alleen voor de keeper had hij de hoek voor het uitzoeken, maar zijn vizier stond niet helemaal goed, want zijn schot ging naast.

Scheveningen, toch goed uit de startblokken gekomen, schrok hier niet van en forceerde in de tiende minuut een corner zonder het gewenste resultaat en drie minuten later kregen de bezoekers een vrije trap te nemen op de speelhelft van Katwijk. Mehmet Aldogan nam deze vrije trap voor zijn rekening, maar knalde helaas voor de ploeg van John Blok de bal hoog over.

Dankzij veel balbezit van Katwijk waren er wel mogelijkheden voor onder meer Mokhtar Suleiman, die zijn schot over de lat zag gaan. Door goed verdedigend werk van Scheveningen werd er prima op deze mogelijkheden geanticipeerd.

Na de drinkpauze was het weer Katwijk dat via Paul Kok vanuit corner de bal net over kopte. Nadat in de 41e minuut volkomen onnodig op het middenveld door Lex Immers een overtreding werd begaan, moest hij de gele kaart in ontvangst nemen. Maar deze overtreding was meer te wijten aan de inzet die Scheveningen toonde. Nadat Ahmed el Azzouti nog een kans verknoeide door recht in de handen van keeper Sven van der Maaten te schieten, was het toch volkomen onverwachts dat Kay Blok vlak voor het rustsignaal het scorebord toch nog op 1-0 bracht. Bij een voorzet kon hij de bal over Sven van der Maaten in een leeg doel koppen. Even een domper voor Scheveningen omdat de verdediging van de bezoekers tot aan de rust goed werk had verricht.

Maar met nog een helft te spelen en de speelwijze van Scheveningen was er nog hoop op de gelijkmaker. Nadat Ahmed el Azzouti de bal in de 53e minuut tegen de lat had gekopt, werd bij beide teams gewisseld. Scheveningen bracht Julian Markvoort Beke en Dario van Breukelen in het veld en bij Katwijk kwamen Tim Freriks en Levi Bouwense in het veld.

Na deze wisselingen was er wel direct een kans voor Killian van Mil, die van ongeveer vijfentwintig meter een pegel losliet, die Sven van der Maaten nog net tot corner kon tikken. Nadat er in de 68e minuut weer een drinkpauze was gehouden en beide teams twee wissels hadden uitgevoerd, kwam er een opleving bij Scheveningen, waarbij Katwijk redelijk onder druk werd gezet. Katwijk wekte de gedachte dat het genoegen nam met de 1-0 en Scheveningen maakte daar goed gebruik van. Wel kwam invaller Tim Freriks bij een spaarzame uitval van Katwijk in buitenspelpositie nog alleen voor de keeper, maar zijn schot ging langs de voor de Katwijkers verkeerde kant van de paal.

Scheveningen bleef massaal aanvallen en had zelfs via Dario van Breukelen de mogelijkheid op de gelijkmaker. Hij kopte de bal vanuit een corner, goed genomen door Maarten Rieder, buiten bereik van keeper Jean Paul van Leeuwen net over.  Hierna wisselden beide teams nog, maar het bracht voor Scheveningen niet de gelijkmaker, hoewel dat zeker in de laatste fase van de wedstrijd had gekund.

Ondanks het verlies tegen een topploeg als Katwijk, mag Scheveningen toch terugkijken, zeker verdedigend, op een goede wedstrijd en hieruit hoop putten voor de komende thuiswedstrijd, midweeks tegen Kozakken Boys.