Tweede Divisie: Scheveningen begint competitie met knap gelijkspel

||||||||||||||||||

In Rijnsburg speelde Scheveningen met 0-0 gelijk tegen Rijnsburgse Boys. Zonder Kevin Gomez-Niëto, Ricardo de Vlugt en Robert van Koesveld haalde het team van trainer John Blok een prima resultaat.

Tekst & foto’s: Cor Spruijt

Vanaf de eerste minuut maakte Scheveningen duidelijk waarvoor het naar Rijnsburg was gekomen. Het liet het balbezit aan Rijnsburgse Boys en gokte vooral op de counter. Een punt zou mooi zijn, drie punten geweldig. In de eerste helft lag het tempo laag. Scheveningen kreeg alle tijd om in positie te komen en Rijnsburgse Boys wist geen bres in de Scheveningse verdediging te slaan.

Toch kreeg Scheveningen zeker kansen. Zo kopte Tim Peters recht in de handen van Rijnsburgse Boys-doelman Wesley Zonneveld en schoot Michael de Niet drie keer over het Rijnsburgse doel. Aan de andere kant waren er ook kansen voor Rijnsburgse Boys. Doelman Sven van der Maaten had het vele malen drukker dan zijn collega in het Rijnsburgse doel. Het dichts bij een doelpunt in de eerste helft was Furhgill Zeldenrust. Na een mooie aanval via Jeroen Spruijt schoot Zeldenrust de bal op de lat.

In de tweede helft zette Rijnsburgse Boys meer druk, maar was de eerste kans voor Scheveninger Tim Peters. Een foutje in de verdediging van Rijnsburgse Boys bracht Lex Immers in balbezit. Vrij voor het doel schoot Peters de bal echter hoog over. Rijnsburgse Boys mocht weer opbouwen van Scheveningen en kreeg ook wat kleine kansen. Doelman Van der Maaten stopte schoten van Dani van der Moot en Jeffrey Jongeneelen. Ook kreeg Michael de Niet in de omschakeling weer mogelijkheden. Het vizier van de spits van Scheveningen stond echter nog niet op scherp.

In de tweede helft verdwenen de meeste schoten van De Niet over het Rijnsburgse doel. Met nog een kwartier te spelen drong Rijnsburgse Boys met verse krachten steeds meer aan. Scheveningen kreeg het lastiger, maar benutte ieder moment om het ritme uit de wedstrijd te halen. Een punt was het doel en daar had het veel voor over. Het Rijnsburgse kwartier overleefde Scheveningen en de wedstrijd eindigde zoals deze was begonnen: 0-0.